Ursula von der Leyen, rezultat test Covid. Charles Michel, contact şi el cu un caz pozitiv

Ursula von der Leyen / Sursă foto: Facebook Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / Sursă foto: Facebook Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, îşi va relua activitatea după ce a fost testată de două ori negativ pentru COVID-19, ea fiind contact al şoferului său care s-a infectat, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a CE Dana Spinanţ, relatează agenţia EFE. 

Ursula von der Leyen şi-a anulat luni participarea la Strasbourg la sesiunea plenară a Parlamentului European, ca măsură de precauţie după ce a aflat de îmbolnăvirea şoferului ei.

Fiind vaccinată anti-COVID-19 şi cu doza booster, conform protocoalelor sanitare din Belgia şi Franţa preşedinta Comisiei Europene nu era obligată să intre în carantină şi nici să se testeze.

Ursula von der Leyen a efectuat totuşi două teste, marţi şi miercuri, ambele cu rezultat negativ. Ursula von der Leyen îşi va relua activitatea joi, cu un discurs la Forumul Economic de la Davos, care se desfăşoară online.

În schimb, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat miercuri că-şi anulează şi el participarea la sesiunea plenară a Parlamentului European, întrucât este contact apropiat al unei persoane testate pozitiv pentru COVID-19, conform Agerpres.

Ursula von der Leyen nu a mai participat la discursul lui Emmanuel Macron

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anulat, luni, după ce a fost declarată caz-contact la COVID-19, deplasarea la Strasbourg, la Parlamentul European (PE), unde Emmanuel Macron urmează să susţină miercuri un discurs despre priorităţile preşedinţiei franceze a UE, relatează AFP.

„Şoferul meu a fost testat pozitiv. Din nefericire, trebuie în consecinţă să-mi anulez participarea la plenara Parlamentului European” de la Strasbourg, care are loc până joi, a anunţat pe Twitter Ursula von der Leyen.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susținut miercuri un discurs în faţa eurodeputaţilor, în cadrul căruia va prezenta priorităţile preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, pe care Parisul o exercită de la începutul lui ianuarie pentru şase luni. 

Vezi și: Parlamentul European i-a adus un ultim omagiu lui David Sassoli

Lideri şi deputaţi europeni i-au adus luni seara un ultim omagiu italianului David Sassoli, 'un european mândru', decedat săptămâna trecută, cu puţin timp înainte de sfârşitul mandatului său de preşedinte al Parlamentului European, relatează AFP. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel