Criză Iran. Ursula von der Leyen: Reducerea tensiunilor este în interesul Iranului

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că reducerea tensiunilor între Teheran şi Washington după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani este 'în interesul Iranului şi al Irakului', relatează AFP.

'Este de asemenea în interesul Iranului şi în special în interesul Irakului să aleagă calea moderaţiei, şi nu calea escaladării', a afirmat Ursula von der Leyen în contextul unei reuniuni a conservatorilor bavarezi din CSU la Seeon-Seebruck. 'Suntem extrem de îngrijoraţi de faptul că Iranul a anunţat că nu se mai simte legat de acordul în domeniul nuclear', a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

Duminică, autorităţile iraniene au transmis că vor depăşi orice limită impusă de acord în privinţa îmbogăţirii uraniului. 'Iranul trebuie să înţeleagă că este în interesul său să revină la acordul în domeniul nuclear' încheiat în 2015 între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia), plus Germania, a insistat ea.

Ursula von der Leyen a confirmat că vineri va avea loc o reuniune extraordinară a miniştrilor europeni de externe, în contextul în care UE încearcă să aplaneze tensiunile după moartea lui Qassem Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel