Ursula von der Leyen promite o dezbatere "deschisă" în controversa privind "protejarea modului de viaţă european"

Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se declară gata de o dezbatere "deschisă" cu privire la controversata denumire oficială pe care a ales-o pentru postul viitorului comisar pe probleme de migraţie, într-un editorial publicat luni în mai multe ziare europene, între care La Repubblica (Italia) şi Welt (Germania), transmite dpa.

Controversa are la mijloc faptul că denumirea oficială a acestui post, pe care ar urma să-l ocupe Margaritis Schinas, fost purtător de cuvânt al Comisiei Europene, este "vicepreşedinte pentru protejarea modului nostru de viaţă european".

"A izbucnit o dezbatere cu privire la conotaţiile şi conceptul acestui termen. Acesta este un lucru bun, şi trebuie să fie o dezbatere deschisă", scrie von der Leyen.

"Bineînţeles, cuvintele contează, recunosc acest lucru. Pentru unii, modul de viaţă european este un termen cu o puternică încărcătură politică. Dar nu putem şi nu trebuie să-i lăsăm pe alţii să ne ia limba, şi aceasta face parte din identitatea noastră", adaugă ea.

Preşedinta aleasă a CE citează totodată în editorial articolul 2 al Tratatului UE, în care se arată că "Uniunea se bazează pe valorile respectului faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului, inclusiv pe cele ale minorităţilor".

În weekend, Andrew Stroehlein, directorul pentru media europene la organizaţia Human Rights Watch, a atenţionat într-un mesaj pe Twitter că a denumi portofoliul migraţiei "Protejarea modului nostru de viaţă european" reprezintă un exemplu de "demagogie învrăjbitoare tipică şi demonizare a grupurilor minoritare cum întâlnim în retorica tuturor grupărilor de extremă dreapta din Europa".A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel