Ursula von der Leyen, la preşedinţia Comisiei Europene. Parlamentul European, decizie

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Parlamentul European se va pronunţa asupra candidaturii Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene, informează joi dpa şi AFP. Când va avea loc acest lucru.

Discursul doamnei Von der Leyen va avea loc marţi, la 09:00 (ora locală - n.r.), urmat de o dezbatere care va dura până la (ora locală) 12:30. Votul este prevăzut în aceeaşi zi, la (ora locală) 18:00, a scris purtătorul de cuvânt al legislativului european, Jaume Duch, pe contul său de Twitter.

Actualul ministru al apărării din Germania a încercat să-i atragă de partea ei pe eurodeputaţi după ce la 2 iulie a fost desemnată în mod surprinzător de liderii UE să-i succeadă actualului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Mulţi eurodeputaţi nu par dispuşi să voteze o candidată care nu a făcut campanie la alegerile europene din mai, iar validarea ei nu pare deloc sigură.

Grupul Verzilor a anunţat miercuri că nu o va susţine pe Ursula von der Leyen, în timp ce socialiştii încă nu s-au decis dacă o sprijină sau nu. Von der Leyen s-a întâlnit joi dimineaţa şi cu reprezentanţii stângii radicale, dar nu a reuşit să obţină sprijinul acestora.

Ursula von der Leyen trebuie să obţină majoritatea

Pentru a deveni preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen trebuie să obţină majoritatea absolută în Parlamentul European, adică minimum 374 de voturi, iar în acest moment politiciana germană pare foarte departe de acest obiectiv. Ca să fie confirmată în funcţie, Von der Leyen, în vârstă de 60 de ani, trebuie să obţină voturile celor trei mari grupuri politice: popular (182 de aleşi), social-democrat (154 de aleşi) şi centru-liberal (Renew Europe, 108 aleşi). Verzii şi stânga radicală au anunţat deja că vor vota împotriva ei.

Dacă va fi aleasă, Ursula von der Leyen va deveni prima femeie care să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei Europene şi va fi totodată pentru prima dată în 52 de ani când Germania va deţine acest post. În cazul în care candidatura ei va fi respinsă, Consiliul UE va trebui să desemneze un alt candidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel