Ursula von der Leyen, IGNORATĂ de ministrul de externe ugandez (VIDEO). ”Ea nu acuză pe nimeni”

Sursă foto: Captură video - Olujjuliro TV
Sursă foto: Captură video - Olujjuliro TV

Ministrul de Externe al Ugandei a stârnit o serie de reacții, după ce ar fi ignorat-o pe Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a calificat luni drept furtună într-un pahar cu apă o polemică survenită în urma unei secvenţe filmate săptămâna trecută la summitul UE-Africa şi care-l arată pe ministrul de externe ugandez, Jeje Odongo, ignorând-o pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, relatează agenţiile AFP, Agerpres şi EFE.

La sosirea la summit, oficialul ugandez a trecut prin faţa preşedintei Comisiei Europene dând din cap aproape imperceptibil şi s-a dus direct la preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi la preşedintele francez, Emmanuel Macron, dând mâna cu cei doi. Michel nu a avut nicio reacţie, în schimb Macron pare să-l fi atenţionat pe ministrul ugandez, care s-a întors către Von der Leyen şi i-a adresat câteva cuvinte, dar fără să dea mâna cu ea, iar apoi el a plecat mai departe.

”Nu acuză pe nimeni”

În timp ce purtătorul de cuvânt al lui Michel a declarat că acesta din urmă nu a observat cele întâmplate, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a răspuns cu reproşuri la adresa presei.

Preşedinta (Von der Leyen) nu acuză pe nimeni, ea nu a evocat acest subiect cu nimeni şi în prezent este concentrată complet asupra gestionării crizei ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, întrebat despre acest episod la conferinţa de presă zilnică.

Mass-media sunt cele care exagerează această chestiune, nu noi. Aţi auzit-o pe preşedinta Comisiei Europene spunând că a fost un incident ? Absolut deloc, deci vă rog să o lăsaţi pe preşedinta Comisiei Europene în afara acestei poveşti, le-a indicat el ziariştilor.

Și-a continuat activitatea

Ursula von der Leyen şi-a continuat activitatea ca şi când nimic nu s-a întâmplat, ea nu a vorbit nici cu preşedintele Macron, nici cu preşedintele Michel, nici cu ministrul ugandez. Deci chiar cred că nu ar trebui să facem o furtună într-un pahar cu apă, a închis subiectul purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Dar acest episod a amintit de incidentul sofagate petrecut anul trecut la Ankara şi care a stârnit acuzaţii de sexism. Aflată atunci într-o vizită în Turcia împreună cu Charles Michel, la întâlnirea cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan preşedinta Comisiei Europene a primit loc pe o canapea, la o anumită distanţă de cei doi bărbaţi aşezaţi fiecare într-un fotoliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel