Ursula von der Leyen, bunică la 62 de ani. Preşedinta Comisiei Europene are 7 copii

Facebook Comisia Europeana
Facebook Comisia Europeana

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a devenit bunică la vârsta de 62 de ani. Aceasta are şapte copii. 

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, s-a declarat luni o "bunică mândră", după venirea pe lume, luna trecută, a primului său nepot, relatează DPA. Ursula von der Leyen, fost ministru german al Apărării şi mamă a 7 copii, a postat pe Instagram o fotografie ţinând în braţe un bebeluş, lângă care a scris că este un "moment magic".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Ursula von der Leyen (@ursulavonderleyen)

Fericită de ritmul pe care îl are vaccinarea în Europa, Ursula von der Leyen nu şi-a ascuns bucuria, însă nu a dezvăluit în postare numele, data exactă a naşterii sau cine sunt părinţii bebeluşului.  Într-un discurs susţinut duminică, a afirmat că fetiţa are o lună.

"Să îmi ţin în braţe nepoata pentru prima dată a fost unul din acele momente care pune totul în perspectivă şi îţi reaminteşte de lucrurile cu adevărat importante din viaţă", a afirmat ea în timpul unei ceremonii desfăşurate în oraşul Strasbourg din Franţa, conform Mediafax. 

"Oare va vedea păduri sau viaţă sălbatică doar în cărţi sau filme? Cum vor arăta cariera şi locurile sale de muncă şi ce tehnologii va folosi?", s-a întrebat Ursula von der Leyen, o aliată apropiată a cancelarului german Angela Merkel.

Împreună cu soţul său, medicul şi universitarul Heiko von der Leyen, Ursula von der Leyen, o figură importantă a taberei politice conservatoare, a crescut şapte copii, născuţi între 1987 şi 1999.

Cine este Ursula von der Leyen 

Ursula von der Leyen s-a născut într-o suburbie a capitalei belgiene și și-a petrecut primii 13 ani din viață la Bruxelles. Tatăl ei, Ernst Albrecht, viitorul premier al landului Saxonia Inferioară, ocupa funcții de conducere în cadrul instituțiilor premergătoare ale UE. Von der Leyen vorbește fluent engleza și franceza și s-a obișnuit devreme cu un context internațional. 

Mamă a șapte copii, ea a ocupat fotoliul de ministru pentru familie între 2005 și 2009, perioadă în care a sprijinit financiar la nivel federal grădinițele și creșele. 

În 2009, von der Leyen - de profesie medic - a preluat funcția de ministru al sănătății în cel de-al doilea guvern condus de Merkel. Cu patru ani mai târziu a devenit ministru al apărării, un portofoliu pe care l-a păstrat și după remanierea guvernamentală complicată după alegerile parlamentare din 2017. Dintre cei 17 predecesori ai Ursulei von der Leyen în această funcție - cu toții de sex masculin - foarte puțini au reușit să reziste timp de șase ani, scrie dw.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel