Ursula von der Leyen acuză AfD că face 'spionaj pentru Rusia'

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ursula von der Leyen a avertizat miercuri contra extremei drepte germane și a acuzat-o de faptul că face 'propagandă pentru Putin' şi 'spionaj pentru Rusia', cu o lună înainte de alegerile europarlamentare, relatează AFP.

La congresul de la Berlin al formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU, partidul din care face parte), preşedinta Comisiei Europene a zis că 'AfD (Alternativa pentru Germania) vorbeşte mai ales despre popor şi patrie, însă apoi le trădează dându-le pe mâna autocraţilor'.

'Ar trebui să le fie ruşine', a mai zis Ursula von der Leyen. În prezent, sondajele creditează AfD cu 15% din voturi la alegerile europene din luna iunie, fapt care plasează partidul pe locul al doilea, după conservatori - CDU şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), în prezent în opoziţie în Germania.

Creat în anul 2013, acest partid anti-euro şi anti-imigraţie, creditat în luna februarie cu 22% din voturi, a căzut în popularitate în urma mai multor scandaluri care l-au afectat în special pe Maximilian Krah, aflat în fruntea listei AfD la alegerile europarlamentare.

Pe de o parte, acest europarlamentar este vizat de o anchetă preliminară a parchetului din Dresda cu suspiciunea de finanţare rusă şi chineză. Pe de altă parte, unul dintre foştii săi colaboratori în PE este suspectat de spionaj în beneficiul Chinei.

'Nu putem avea niciun stat, nicio Uniune Europeană, cu slujitori ai Kremlinului, detractori ai democraţiei şi extremişti', a zis Von der Leyen, care vrea să obţină un al doilea mandat de şef al executivului european.

Provenind din PPE, principalul grup din Parlamentul European, Ursula von der Leyen a exclus orice cooperare, în organismele europene, cu grupul Identitate şi Democraţie, de care aparţine AfD şi din care face parte şi partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) din Franţa.

Dar ea a lăsat uşa deschisă alianţelor cu ECR, formațiunea politică condusă de premierul italian Giorgia Meloni, care include şi grupuri de extremă dreapta, respectiv Vox în Spania şi Reconquęte al lui Eric Zemmour în Franţa.

'Acest lucru va depinde de componenţa Parlamentului şi de cine face parte din ce grup', a zis oficialul german la sfârşitul lunii aprilie, fapt care a stârnit indignarea social-democraţilor, dar şi a Verzilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel