Ursula von der Leyen, aproape să-şi anunțe candidatura la un nou mandat

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este pe cale să-și anunțe intenția de a candida pentru un nou mandat, a anticipat marți un responsabil al partidului conservator german CDU/CSU, potrivit AFP.

Daniel Caspary, liderul delegației CDU/CSU din Parlamentul European, a declarat că se așteaptă ca Ursula von der Leyen să-și declare voința de a se reprezenta pentru conducerea Comisiei după alegerile din iunie. Decizia urmează să fie făcută cunoscută cu ocazia unei vizite programate la Berlin, unde este invitată la o reuniune a partidului.

„Ar fi un semn pozitiv pentru Europa. Este evident că CDU o susține cu toate forțele sale”, a subliniat Caspary. Partidul Popular European (PPE), cea mai puternică forță politică din Parlamentul European, ar putea să o desemneze candidată cu ocazia congresului său din 6-7 martie de la București.

În opinia lui Daniel Caspary, Ursula von der Leyen (în vârstă de 65 de ani) ar urma să aducă o orientare diferită într-un eventual al doilea mandat. După o primă legislatură „puternic marcată de pandemie și de războiul din Ucraina”, „accentul ar fi pus pe competitivitate, precum și pe securitatea internă și externă”. „Doar dacă Europa rămâne un continent eficient economic vom putea să ne menținem prosperitatea și să ne permitem tranziția ecologică”, a subliniat eurodeputatul german.

Conștientă de creșterea reticențelor față de reglementările de mediu, von der Leyen a anunțat în toamnă „o nouă fază” a Pactului verde, concentrată pe competitivitatea companiilor. „Aplicarea Pactului Verde va continua să joace un rol important”, dar „dialogul strategic” inițiat de Bruxelles cu sectorul agricol și retragerea textului referitor la pesticide „sunt semnale importante trimise de Ursula von der Leyen” pentru „a implica toate grupurile sociale în direcția neutralității emisiilor de carbon”, a spus Caspary.

Partidul Verde European și-a desemnat la începutul lunii doi capi de listă la nivelul UE pentru alegerile europarlamentare, germana Terry Reintke și olandezul Bas Eickhout. Social-democrații urmează să-și desemneze candidatul pentru președinția Comisiei la începutul lunii martie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel