Urmărește emisiunea live


Ursula Von der Leyen admite că Europa „ar fi trebuit să asculte de Polonia și de țările din Est” atunci când Kaczyński a avertizat Occidentul cu privire la Rusia

Ursula von der Leyen a admis că Europa ar fi trebuit să țină cont de avertismentele țărilor est-europene cu privire la Rusia.

„Ar fi trebuit să ascultăm vocile venite din Polonia, din statele baltice și din întreaga Europă Centrală și de Est”, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul său adresat Parlamentului European. „De ani de zile au spus că Putin nu se va opri”, a adăugat ea.

Unul dintre politicienii la care s-a referit a fost Jarosław Kaczyński, liderul Partidului Lege și Justiție (PiS). Atunci când Kaczyński a avertizat că Occidentul ignoră politicile neo-imperialiste ale Rusiei și a subliniat faptul că relațiile dintre unele țări din UE cu Rusia erau guvernate doar de considerente economice, liderii Platformei Civice (PO), aflate la guvernare la acea vreme, au spus că acționează împotriva intereselor Poloniei și că este paranoic.

Kaczyński, în septembrie 2010, a subliniat modul în care Rusia falsifica istoria cu privire la al Doilea Război Mondial.

„Pot părea a fi parteneri atractivi din punct de vedere al afacerilor, dar nu vor menține niciodată standardele și valorile dominante în spațiul politic euroatlantic”, a argumentat Kaczyński.

Kaczyński, ca răspuns la „resetarea” lui Barack Obama cu Rusia, a susținut, de asemenea, ca Europa Centrală să fie tratată ca partener de către Washington într-o măsură mai mare. El a simțit că marile puteri europene vor trece cu vederea neo-imperialismul emergent al Rusiei și nu vor reuși să contracareze astfel de acțiuni.

Acele remarci ale lui Kaczyński au fost aspru criticate de liderii Platformei Civice. Potrivit ajutorului principal al președintelui polonez de atunci Bronisław Komorowski, aceste comentarii erau contrare intereselor Poloniei. Ministrul de externe Radosław Sikorski a mers mai departe, respingând cu dispreț remarcile lui Kaczyński, spunând că se întreabă dacă liderul PiS a luat tranchilizante. Sikorski se referea la faptul că, în urma traumei dezastrului aerian de la Smolensk, în care au murit fratele lui Jarosław Kaczyński, Lech, și mulți asociați apropiați, liderul PiS a luat medicamente pentru a trece peste tragedie, conform RMX.

UE prelungește cu încă șase luni sancțiunile împotriva celor ”responsabili de amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei”

Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească cu încă șase luni, până la 15 martie 2023, perioada măsurilor restrictive care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și independenței Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al instituției, aceste măsuri aflate în vigoare prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interdicția de a le pune acestora la dispoziție fonduri sau alte resurse economice.

”Consiliul a decis astăzi să prelungească durata măsurilor restrictive care vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei cu încă șase luni, până la 15 martie 2023 .

Măsurile restrictive existente prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție a fondurilor sau a altor resurse economice persoanelor și entităților enumerate. Sancțiunile vor continua să se aplice pentru 1206 persoane și 108 entități , dintre care multe sunt vizate ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei în curs de desfășurare împotriva Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel