Urmărește emisiunea live


Ursula von der Leyen, mulţumiri aduse lui Manfred Weber

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, candidată din partea statelor membre pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat miercuri că îşi acordă un termen de două săptămâni pentru a prezenta "o viziune" despre Uniunea Europeană a următorilor cinci ani.

"Am intenţia să ascult mult pentru a fi în măsură în următoarele două săptămâni să dezvolt un dialog cu Consiliul şi Parlamentul, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa", a declarat Ursula von der Leyen în faţa presei.  Titulară a portofoliului Apărării în guvernul german, ea a fost propusă de cei 28 de lideri ai UE drept candidata lor pentru a-i urma în funcţie lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene, relatează AFP. 

Miercuri, pentru prima sa vizită în calitate de candidată, Ursula von der Leyen s-a deplasat la Strasbourg, unde erau prezenţi pentru prima dată eurodeputaţii aleşi la sfârşitul lui mai. "Acolo bate inima democraţiei europene", a afirmat ea la finalul unei scurte întrevederi cu italianul David Sassoli, ales miercuri preşedinte al PE. 

Ursula von der Leyen va trebui să obţină unda verde din partea PE 



Pentru a deveni preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen va trebui să obţină unda verde din partea PE în cursul unui vot prevăzut la jumătatea lui iulie. După o campanie pentru alegerile europene "lungă şi dificilă", este de acum "decisiv să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa, care este atât de importantă în această lume şi trebuie să fie audibilă şi vizibilă", a spus ea într-o scurtă declaraţie făcută presei. 

Cu ocazia întâlnirii sale cu deputaţii partidului conservator PPE, familia sa politică, Ursula von der Leyen a insistat asupra prezentării sale, şi-a explicat cariera, potrivit unei surse parlamentare. Ea a vorbit în trei limbi (germană, engleză şi franceză) şi a răspuns la câteva întrebări. De asemenea, ea i-a mulţumit călduros lui Manfred Weber, compatriotul său, cap de listă al PPE la europene şi care viza preşedinţia Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel