Ursul care a alergat un schior s-a întors pe pârtia din Predeal / VIDEO

Ursul care a alergat un schior s-a întors pe pârtia din Predeal / Sursă foto: captură clip Youtube
Ursul care a alergat un schior s-a întors pe pârtia din Predeal / Sursă foto: captură clip Youtube

Ursul care a fost filmat, în urmă cu o săptămână, de un monitor de schi, a revenit pe pârtia din Predeal.

Săptămâna trecută, un monitor de schi din Predeal a dat ochii cu ursul pe pârtia Cocoșul din Predeal. Minute în șir a încercat să îl alunge, încercând în același timp să le transmită celor din jur să nu se panicheze. Ursul le-a dat târcoale turiștilor, refuzând cu încăpățânare să intre în pădure (vezi AICI).

Ursul a revenit pe pârtie

Ursul și-a făcut din nou apariția la Predeal și a fost filmat la câţiva metri de un turist aflat pe pârtie cu copilul lui. Cel care a înregistrat secvențele se afla în telescaun și alertat autoritățile. Animalul este același care, în urmă cu o săptămână, a alergat pe pârtie alături de un schior. Autoritățile intenționează să îl mute, dar specialiștii spun că nu așa se rezolvă problema. 

Imaginile au fost surprinse de un schior pe pârtia “Sub Teleferic” din Predeal. În momentul în care a văzut ursul, el a început să strige în încercarea de a-l goni. Animalul venea în viteză către doi schiori aflaţi pe pârtie: un adult şi un copil. Cei doi nu mai ştiau încotro să o ia, ca să scape de pericol. Cel care a surprins imaginile a sunat la 112.

Animalul se opreşte şi pare uşor descumpănit. Priveşte în jur, dar nu se îndepărtează. Apoi, în ciuda gălăgiei, se îndreaptă către telescaun, de unde veneau strigătele. După ce traversează pârtia, ursul intră liniştit în pădure, fără să se uite la cel care încerca să-l sperie. Specialiştii spun că aşa trebuie procedat de fiecare dată.

Ursul filmat acum este acelaşi care în urmă cu o săptămână a gonit pe pârtie în urma unui schior, care astfel a reuşit să îl atragă şi să îl îndepărteze de oameni care se aflau în zonă. Gestionarul fondului de vânătoare a cerut la Ministerul Mediului mutarea animalului. La Predeal, de la începutul anului jandarmii au primit 23 de apeluri care semnalau prezența urşilor în zonele populate ale staţiunii. Reprezentanţii Fondului Cinegetic spun că în jurul staţiunii Predeal sunt 5 urşi care obişnuiesc să apară în zonele populate. Animalele sunt atrase în primul rând de resturile de mâncare de la tomberoanele de gunoi, potrivit BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel