Ursoaica Roxy, poveste cu final fericit după 12 ani printre betoane

urs
urs

Roxi, ursoaica din Bârlad, ținută captivă aproape toată viața, a fost mutată într-un spațiu natural.

Poveste cu final fericit pentru o ursoaică în vârstă de 14 ani, de la Grădina Zoologică din Bârlad. Aceasta a ajuns în rezervația naturală de la Zărnești, după ce și-a petrecut aproape toată viața într-o cușcă betonată.

Potrivit România TV, în urmă cu 12 ani, ursoaica a fost adusă la Bârlad, de la Constanța, după ce familia care o creștea și o folosea pentru ca turiștii să facă poze cu ea, a cedat-o autorităților. Era doar un pui și nu s-a putut adapta în captivitate, a refuzat să iasă din cușca betonată și a rămas înconjurată toată viața de gratii de fier. 

Un spațiu natural doar pentru ea

 

Impresionați de drama ei, vizitatorii au făcut demersuri pentru a fi eliberată într-un mediu natural. Astfel, în rezervația de la Zărnești, ursoaica Roxi va avea un spațiu natural doar pentru ea. 

"Să sperăm că va avea de acum în colo o viață fericită și că va reuși să se reobișnuiască cu natura, cu mediul ei natural. Un urs care a trăit în captivitate nu poate fi reintegrat în natură pentru că nu știe să se apere de urșii dominanți, nu știe să-și găsească de mâncare, nu știe să trăiască în natură. Tocmai de aceea, acest sanctuar a fost creat pentru urșii din captivitate", a declarat reprezentanta sanctuarului de la Zărnești.

În plus, în sanctuarul de la Zărnești trăiesc peste 100 de urși bruni, salvați după ce au fost chinuiți în captivitate.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26