Ursoaică cu un pui, uciși de locomotiva trenului industrial de pe ruta Fieni - Moroeni din Dâmbovița

Foto: cancan.ro
Foto: cancan.ro

O ursoaica și doi pui au fost implicați, luni,  într-un accident feroviar pe raza comunei Buciumeni, sat Dealu Mare,  în județul Dâmbovița. 

"La data de 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Buciumeni, satul Dealul Mare, o ursoaică şi un pui de urs în vârstă de aproximativ 6 luni au fost loviţi mortal de un tren industrial ce transporta materie primă", precizează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Ursoaica și unul dintre pui au murit pe loc, după ce trenul  de pe linia industrială Fieni - Moroeni i-a  lovit în plin, în timp ce traversau calea ferată. 

Mecanicul  trenului a fost cel care a sesizat la 112 faptul ca între localitățile Pietroșița și Dealu Mare, comuna Buciumeni, în punctul "După Piatră", trenul a lovit o ursoaică cu doi pui. Unul dintre pui s-a retras în habitatul natural. Garnitura de tren nu a fost oprită. Zona este una foarte circulată de locuitorii satului Dealu Mare, unii dintre aceștia amenajându-și chiar mici tarabe  pentru vânzarea fructelor de sezon. 

Nu este pentru prima dată când animalele sălbatice coboară din pădure în zonele locuite. În urmă cu circa șapte ani tot în această zonă  urșii au făcut victime omenești.

De asemenea, în această perioadă urșii coboară în localități după mâncare, mai ales în această perioadă când fructele  au început să ajungă la maturitate.

Pe lângă urși, în această zonă a județului Dâmbovița, porcii mistreți fac stricăciuni în livezile cetățenilor, înmulțindu-se peste măsură, fără ca asociațiile de vânători să intervină pentru limitarea numărului acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel