Ursoaică cu trei pui, pe o stradă din Sângeorgiu de Mureş - Mesaj Ro-Alert

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Emanuela Rugină, a anunţat, vineri, că în urmă cu o noapte, o ursoaică cu trei pui a fost semnalată într-o zonă locuită din comuna Sângeorgiu de Mureş, în apropiere de municipiul Târgu Mureş, motiv pentru care populaţia a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

"În data de 4 octombrie, în cursul nopţii, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că în localitatea Sângeorgiu de Mureş, pe strada Cimitirului, a fost sesizată prezenţa unei ursoaice cu trei pui. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei, însă ursoaica în cauză nu a mai fost identificată în zona respectivă. Totodată, nu s-au constatat eventuale pagube sau victime omeneşti. Ursoaica nu a mai fost găsită la faţa locului", a declarat, pentru Agerpres, Emanuela Rugină.

Acesta este al doilea incident legat de prezenţa animalelor sălbatice în localităţi foarte populate din ultimele două zile, după ce în noaptea de 2 spre 3 octombrie, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert care semnala prezenta unui urs pe strada Sârguinţei din municipiul Târgu Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al Judeţului Mureş a anunţat că în ultima perioadă se constată o creştere a prezenţei animalelor periculoase în zone locuite sau frecventate de turişti şi că pentru protecţia cetăţenilor sunt transmise mesaje prin sistemul Ro-Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel