Urşii din munţii Retezat, hrăniţi cu animale vii. Ecologiştii reacţionează: Cel mai odios caz de cruzime

urși
urși

Imagini şocante din munţii Retezat au scandalizat opinia publică. Cai şi vite bolnave sunt aduse cu utilaje pe drumuri forestiere şi lăsate în agonie spre a servi drept hrană pentru urşii din zonă. 

„O adus săracul animal aicea, l-a aruncat jos din maşină, acuma, de trei ore stau aici aproape de el şi, nu ştiu, s-au ascuns oamenii, pentru că m-au văzut, au fugit, tot aşteaptă să plec eu la vale ca să vină să-l ducă hrană la urs. Acum săracul animal încă e viu. Respiră", a explicat un martor. 

Explicaţiile primarului, halucinante. Vinovaţii, traşi la răspundere 

„Ei sunt învăţaţi cu carne şi vin şi atacă în sat, e nebunie. Se practică pentru a bracona în special urşi. Sunt nadă pentru animale, sunt legaţi, uitaţi şi o vacă au dus-o mai în sus. Noi i-am identificat pe cei doi şi cel mai probabil vor fi traşi la răspundere", a explicat primarul comunei Romuli, Ioan Monita. 

Ecologiştii au reacţionat imediat şi au catalogat imaginile drept "cel mai odios caz". 

„Este cel mai odios caz de cruzime față de animale pe care l-am văzut în ultimii ani. l-au legat, l-au tras cu taff-ul, calul era în continuare în viaţă, şi l-au dus într-o zonă în care, potrivit oamenilor locului, ar urma să aibă loc o partidă de vânătoare de braconaj la urs", a explicat şi Gabriel Paul, de la Agent Green, pentru ştirileprotv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel