Urșii au distrus un cimitir al unui sat din Harghita

Pexels / Urșii au distrus un cimitir al unui sat din Harghita
Pexels / Urșii au distrus un cimitir al unui sat din Harghita

Urșii au dat iama în cimitirul unui sat din Harghita. Primarul satului face apel către autorități pentru soluționarea problemei. 

În comuna Atid din Harghita, primarul Szilveszter Attila se plânge de faptul că urșii au distrus și profanat mormintele satului în care el este edil. Acesta a postat pe o rețea de socializare un filmuleț unde arată stricăciunile făcute de animalele sălbatice și precizează că nu numai gospodăriile sunt călcate de urși, ci și locurile de veci ale răposaților. Mormintele sunt săpate, iar pietrele funerare sunt dărâmate de urșii coborâți din pădure, scrie Adevărul

Primarul cere autorităților județene și centrale să intervină, întrucât localnicii au ajuns la capătul răbdării. Primarul apare în filmarea de pe rețeaua de socializare stând lângă un monument funerar dărâmat de urși. Tot în dreptul acelui mormânt se poate vedea cum ursul a săpat o groapă. Edilul face apel la Ministerul Mediului pentru rezolvarea problemei. 

Localnicii își pierd răbdarea

„Eu vă rog pe toată lumea care e competentă în sensul acesta: Ministerul Mediului, asociaţia vânătorilor, pe toată lumea cine-i competent, să facem ceva acum, nu numai să vorbim. Vă rog şi pe verzii (ONG-urile de mediu - n.r.), uitaţi-vă oameni, deja am ajuns la punctul culminant. Au ajuns oamenii la punctul maxim de răbdare. Nu se mai poate. Gata, s-a terminat cu asta. Dacă lăsăm tot aşa, ajungem să ne mănânce urşii. Vă rog să luaţi măsurile cele mai dure, cele mai bune, cele mai responsabile în sensul acesta”, a mai spus Szilveszter Attila, conform Agerpres.

Și președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, spune că prezența urșilor în localitate și în cimitir „este un motiv de îngrijorare, deoarece oamenii nu mai îndrăznesc să meargă nici în aceste locuri unde-i comemorează pe cei dragi" şi că „situaţia a scăpat de sub control şi este nevoie de intervenţia imediată a celor competenţi".

„E foarte trist. Deja am ajuns cu problema urşilor că intră în grădină, intră la morminte. Uitaţi, dărâmă morminte, sapă la mormânt. Aceasta se numeşte profanarea mormintelor. Nu se acceptă aşa ceva. Nu mai pot să stea în pădure că-s atâţia de mulţi”, a precizat primarul Szilveszter Attila, în înregistrarea făcută.


Vezi VIDEO aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel