Urși comerciați ilegal: un pui, o mie de dolari- VIDEO

Screen Shot 2013-08-12 at 12.08.24 PM
Screen Shot 2013-08-12 at 12.08.24 PM

Puii de urs pot fi cumpărați ca la piață. Dai banul, primești ursul. Unii folosesc puii ca atracție pentru turiști, alții îi folosesc pentru antrenamentul câinilor de vânătoare, iar piața neagră este plină de comercianți. 

În Ucraina, un post de televiziune a  filmat cu camera ascunsă cât de ușor este să cumperi un pui de urs. Au dat 10.000 de grivne, adică 1.000 de dolari, și au primit un pui de urs de doar cinci luni. Totul la negru. Comerciantul nu plătește taxe și impozite. Organizația VIER PFOTEN au salvat puiul, pe care l-au numit Bodia, și l-au transferat la Centrul de Salvare a Urșilor Nadia.

Doctorul veterinar de la organizația VIER PFOTEN, Amir Khalil, subliniază că "asistăm la o acțiune ilegală a comercianților de animale din Ucraina". El explică: "un pui de urs stă alături de mama lui 2 ani. Dacă este luat de lângă ea prea devreme, puiul este traumatizat și este privat de o socializare reală". Organizația cere Guvernului să ia măsuri împotriva traficanților, luând în calcul că vânzarea de urși către persoane fizice este ilegală.

Vezi aici video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel