Urs pe Marte. Imagini inedite surprinse de NASA - Foto în articol

Urs pe Marte. Imagini inedite surprinse de NASA / Foto: Pixabay
Urs pe Marte. Imagini inedite surprinse de NASA / Foto: Pixabay

NASA a surprins imaginea feței unui urs pe Marte.

Cea mai recentă descoperire a NASA legată de planeta Marte ar putea fi cea mai simpatică de până acum. În timp ce un observator și-a îndreptat camera spre Planeta Roșie, chipul unui urs părea să privească înapoi, scrie CNN.

O cameră de la bordul Mars Reconnaissance Orbiter a surprins o imagine a caracteristicii geologice neobișnuite în decembrie. Este vorba o formațiune stâncoasă, iar cercul care formează capul ursulețului are un diametru de aproximativ doi kilometri. Ochii sunt formați din două cratere, iar cea mai proeminentă trăsătură, botul, este o structură care a luat forma literei "V".  Specialiștii spun că sunt forme de relief care s-au îmbinat armonios și au dat naștere imaginii inedite.

Universitatea din Arizona a distribuit imaginea pe 25 ianuarie. Fotografia amintește de o altă imagine neobișnuită întrezărită de un observator spațial NASA în octombrie 2022, când soarele părea să zâmbească din cauza unor pete întunecate numite găuri coronare.

O altă imagine neobișnuită suprinsă pe Marte

Și în martie trecut, roverul Curiosity a zărit o formațiune stâncoasă care seamănă cu o floare pe Marte. Camera HiRISE transmite imagini ale lui Marte din 2006, când Mars Reconnaissance Orbiter a început să cerceteze Planeta Roșie. Camera performantă a fost concepută pentru a capta imagini detaliate ale suprafeței planetei, inclusiv caracteristici de până la 1 metru.

Observatorul înconjoară Marte la fiecare 112 minute, zburând de la aproximativ 255 de kilometri deasupra polului sud până 320 de kilometri deasupra polului nord.

Nava spațială și suita sa de instrumente îi ajută pe oamenii de știință de la NASA să studieze atmosfera marțiană, vremea și clima și modul în care acestea se schimbă în timp. Observatorul caută dovezi ale existenței apei, gheții și cercetează viitoarele locuri de aterizare pentru alte misiuni. Cel mai recent, nava a surprins imagini uluitoare care arată cum este iarna pe Marte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel