Urs lovit, lăsat pe stradă. Directorul DSVSA Harghita: Nu intră în atribuţiile lor

Directorul DSVSA Harghita a vorbit despre cazul ursului rănit și lăsat ore în șir pe stradă.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr.Ladó Zsolt-Dénes, a precizat într-un comunicat remis Agerpres, în legătură cu cazul ursului accidentat la ieşirea din comuna Praid, că serviciile veterinare au acţionat în limita legii şi competenţelor, precizând că medicii veterinari nu au competenţe în tranchilizarea şi eutanasierea animalelor sălbatice.

Potrivit sursei citate, un medic veterinar a fost prezent la locul accidentului pentru a evalua starea de sănătate a ursului, imediat după ce DSVSA Harghita fost notificată telefonic despre incident de către Garda de Mediu, sâmbătă seara, la orele 19.44.

"Personalul veterinar ajuns la faţa locului, a constatat, în urma examenului clinic, că ursul lovit are trei membre fracturate în urma accidentului. Serviciile veterinare au acţionat în limita legii şi competenţelor, cu precizarea că tranchilizarea şi eutanasierea animalelor sălbatice nu intră în atribuţiile serviciilor veterinare. Necropsia efectuată a relevat faptul că animalul a avut şi leziuni interne grave, care ar fi condus în scurt timp la moarte. Menţionăm că pe toată perioada evenimentului, din seara zilei de 16.11.2019 până în data de 17.11.2019 inclusiv, a fost asigurată asistenţa sanitară veterinară, DSVSA Harghita oferind sprijin tehnic instituţiilor prezente, în limita competenţelor", se arată în comunicatul semnat de şeful DSVSA Harghita.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24