Urs lăsat în agonie pe șosea. Liviu Harbuz: Țara incompetenței și prostiei

Urs lăsat pe șosea. Foto: Facebook / Liviu Harbuz
Urs lăsat pe șosea. Foto: Facebook / Liviu Harbuz

Liviu Harbuz, jurnalist, dar și medic veterinar, s-a arătat indignat de nepăsarea autorităților după ce un urs a fost lăsat în agonie, timp de 17 ore, pe o șosea din județul Harghita.

Ursul a fost lovit de o mașină sâmbătă, în jurul orei 18.00, în localitatea Praid din județul Harghita și a stat, grav rănit, la locul accidentului până duminică la prânz, păzit de polițiști și jandarmi.

”Țara incompetenței și prostiei. România, 2019, țară europeană, semnatară a nenumărate tratate internaționale privind bunăstarea animalelor – un urs agonizează de mai mult de 17 ore pe asfalt. Deși legislația privind protecția și bunăstarea animalelor prevede clar acordarea primului ajutor sau eutanasierea pentru curmarea suferinței unui animal aflat în agonie, vine legislația de mediu (stufoasă și birocratică) și evaluează un suflet cu statut de trofeu pentru unii, amenințând cu legea penală orice medic veterinar care ar putea interveni în baza jurământului pe care l-a depus atunci când a ales să slujească această profesie. Mă uit pe știri și în timp ce rulează imagini cu ursul agonizând un PSD-ist și un PNL-ist își aruncă vina de la unul la altul pentru guvernări trecute și viitoare.

Să nu vă asumați, bă, NIMIC!

La locul accidentului zeci de oameni, însoțiți de copii fac poze și filmează suferința animalului (unii râzând, alții plângând). Să mai vorbim de educație, empatie, milă, respect pentru mediul în care trăim?
Homo Sapiens atotputernic, ființă rațională, capabil de emoții complexe, atât poate face în fața unei suferințe inutile pentru care suntem toți responsabili? Daca da, vai de poporul ăsta!

PS. Mi-aș fi dorit să văd o confruntare între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis pe șoseaua de la Praid unde ursul încă agonizează. Subiectul să fie dezumanizarea poporului român. Hai, MARȘ!”, a precizat jurnalistul și medicul veterinar Liviu Harbuz pe contul său de Facebook. 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

VEZI ȘI: Urs lăsat pe stradă. Prefectul de Harghita a fost demis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel