Urs împuşcat în Harghita. A intrat de două ori în curtea unui liceu

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un urs din Harghita, care a intrat de două ori în curtea unui liceu, a fost împuşcat noaptea trecută. 

Ursul care a fost îndepărtat de două ori din curtea unui liceu din Miercurea Ciuc a fost împuşcat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce Ministerul Mediului a autorizat intervenţia, a informat Instituţia Prefectului judeţului Harghita.

Potrivit sursei citate, sâmbătă seara a fost semnalată pentru a doua oară prezenţa unui urs în curtea Colegiului "Márton Áron" din Miercurea Ciuc, de unde animalul a mai fost îndepărtat de jandarmi şi în noaptea precedentă. De asemenea, ursul a mai fost văzut în ultimele zile în zona Şumuleu din Miercurea Ciuc, în perimetrul izvorului de apă minerală, iar în ultimele luni şi în comuna Leliceni.

Totodată, în ultimele două zile au fost emise patru mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru a semnala prezenţa acestui animal în municipiul Miercurea Ciuc.

Ministerul Mediului e emis autorizaţia de împuşcare



În acest context, s-a solicitat autorizaţie de extragere din partea Ministerului Mediului, iar ursul a fost împuşcat, sâmbătă noapte, de un vânător de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din municipiu.

"Ursul se afla de mai multă vreme sub monitorizare de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi 'Szilos' din Miercurea Ciuc. A fost solicitată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor eliberarea autorizaţiei de extragere. Această autorizaţie a fost eliberată şi comunicată asociaţiei. Astfel, s-a constituit în curtea liceului dispozitivul de siguranţă, format din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţii asociaţiei, fiind izolat perimetrul şi s-a procedat la extragerea exemplarului de animal periculos. Asociaţia 'Szilos' va proceda pentru valorificarea exemplarului de urs extras, conform prevederilor legale", se arată în informarea Instituţiei Prefectului, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel