Urs de 400 de kilograme, SALVAT dintr-o capcană - VIDEO

Urs de 400 de kilograme, SALVAT dintr-o capcană / Foto: Pixabay
Urs de 400 de kilograme, SALVAT dintr-o capcană / Foto: Pixabay

Un urs de 400 de kilograme a fost salvat dintr-o capcană.

Un urs de 400 de kilograme a fost eliberat cu ajutorul jandarmilor și al Gărzii de Mediu, dintr-o capcană. Animalul era prins într-un cablu și nu se mai putea mișca, relatează Realitatea Plus.

Operațiunea a avut loc în județul Gorj, în apropierea unor case din localitatea Crasna din Deal. Un jandarm aflat în timpul liber a auzit ursul, care era prins în capcană și a alertat imediat colegii. Animalul a fost într-un final eliberat și lăsat în sălbăticie.

 

Intervenţie la Sinaia pentru salvarea unui urs căzut într-o fosă septică

Ieri jandarmii prahoveni au avut parte de o intervenție mai puțin obișnuită. Aceştia au fost solicitaţi să salveze un urs care a căzut într-o fosă septică. 

"Intervenții inedite pentru jandarmii montani de pe Valea Prahovei În dimineața zilei de 07.07.2021, jandarmii montani au intervenit în urma unui apel pe 112, la cota 1400 Sinaia, pentru eliberarea unui urs care a căzut într-o fosă septică. Intervenția a fost îngreunată de nivelul ridicat al reziduurilor și al apei acumulate în fosă din urma ploilor. Cu ajutorul unei scări, jandarmii au reușit să elibereze animalul și să-l conducă spre zona împădurită a orașului.

În cursul aceleiași zile, tot în urma unui apel pe 112, jandarmii montani au intervenit pentru salvarea unui pui de pasăre din specia drepneaua neagră. Din cauza picioarelor scurte și slab dezvoltate puii din această specie ajunși pe pământ nu sunt capabili să-și ia zborul de la sol. Pasărea a fost dusă la un doctor veterinar pentru a fi examinată și pentru a i se administra vitamine. În final puiul de pasăre a fost predat unei asociații specializata în îngrijirea acestei specii", transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.

Decizie în privința urșilor agresivi

Urşii agresivi, care pun în pericol viaţa oamenilor şi bunurile lor în localităţi, vor putea fi împuşcaţi sau eutanasiaţi, dacă nu funcţionează alte metode de îndepărtare a lor din zonele locuite, a declarat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, după şedinţa de Guvern.

"Am prezentat în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Mediului prin care propunem o procedură de intervenţie imediată, dacă în intravilan există un pericol iminent la adresa siguranţei şi sănătăţii locuitorilor", a spus ministrul de resort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel