Următorul vis al astronautelor aflate la bordul ISS: să păşească pe Lună

Ce ar putea fi şi mai interesant decât o ieşire pe orbită? O plimbare pe Lună, au declarat luni astronautele americane Christina Koch şi Jessica Meir, la trei zile după ce au realizat prima ieşire în spaţiu 100% feminină, informează AFP. 

'Încă de la primul meu desen realizat în şcoala primară, când ştiam deja că voiam să fiu astronaută, mă vedeam păşind pe Lună. Cred că acesta va fi următorul obiectiv al meu', a declarat Jessica Meir, în vârstă de 42 de ani, în timp ce plutea alături de coechipiera ei la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în timpul unei rare conferinţe de presă difuzată în direct de NASA. NASA intenţionează să trimită din nou oameni pe Lună în 2024, în cadrul misiunii Artemis 3.

Doi astronauţi vor păşi pe scoarţa selenară, pentru prima dată după 1972, iar unul dintre ei va fi o femeie, a promis administratorul general al NASA, Jim Bridenstine. Acea femeie va fi una dintre cele 12 membre actuale ale corpului de astronauţi ai NASA, a adăugat el. Jessica Meir şi Christina Koch, cu vârstele de 42 respectiv 40 de ani, au fost recrutate în acelaşi timp în 2013 şi par a fi candidatele potrivite pentru acea misiune lunară.

'Ideea de a avea onoarea de a fi prima femeie care păşeşte pe Lună este aproape prea mare şi pare că îmi depăşeşte puterea de înţelegere', a spus Christina Koch, contactată de AFP în legătură cu această temă, în timpul aceleiaşi conferinţe de presă. 'Desigur că visez la asta şi că am visat la asta toată viaţa mea, dar, pentru moment, mă mulţumesc cu gândul că o voi cunoaşte fără îndoială pe prima femeie care va păşi pe Lună', a adăugat ea.

Procedura de selecţie internă utilizată de NASA pentru această misiune istorică reprezintă deocamdată un mister. 'Dar ştiu că fiecare persoană din echipa noastră este extrem de calificată. Oricine va efectua această misiune va fi persoana potrivită, care va purta speranţele şi visurile tuturor acelora care vor să exploreze', a adăugat Christina Koch, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel