Urmașii unui brașovean omorât de urs trebuie să primească 35.000 de euro despăgubiri de la Ministerul Mediului, a decis Curtea de Apel Brașov

Foto pexels
Foto pexels

Curtea de Apel Brașov a decis prin sentință definitivă faptul că Ministerul Mediului trebuie să plătească 35.000 de euro urmașilor unui bărbat din comuna Teliu, județul Brașov, care a murit după ce l-a atacat un urs.

Bărbatul a fost găsit de către un trecător, într-un șanț pe marginea DN10, având fața și pieptul sfâșiate. Mai mult, martorii au spus că i se vedeau pur și simplu coastele, scrie BizBrașov.ro.

Martorul a spus că locul în care a găsit victima era situat într-o zonă aflată în afara localității Teliu, loc unde exista mai multe culturi de porumb, în aproprierea podului rutier de peste râul Tărlung.

Bărbatul atacat în condiții rămase neelucidate pare că a încercat să scape de urs, dorind să urce în mașina parcată la marginea drumului, însă nu a mai apucat să facă acest lucru. Mai mult, în mașină au fost găsite urme de sânge.

Citește și - Primarul de la Soveja, către ministrul Mediului Tanczos Barna și asociaţiile 'cuţu-cuţu, miau-miau, bau-bau': Veniţi cu soluţii pentru a salva oamenii din calea urşilor!

Primarul comunei Soveja, Ionuţ Filimon, a făcut un apel către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, dar şi către reprezentanţi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor şi alţi factori de decizie de a veni cu soluţii pentru a-i proteja pe locuitorii din zonă, după ce în weekendul trecut mai mulţi urşi au intrat iarăşi în sat şi au atacat animalele din gospodăriile oamenilor, făcând pagube însemnate.

Potrivit edilului de la Soveja, urşii ar fi în număr foarte mare pe raza localităţii, adică de aproape patru ori mai mulţi decât ar trebui.

'De săptămâni întregi facem proceduri de alungare, ne agităm alături de lucrători ai poliţiei, Jandarmeria Montană şi Ocolul Silvic Soveja fără să avem niciun rezultat. Printr-o adresă trimisă de Ocolul Silvic Soveja, aflăm că efectivul optim de urs brun pe Fondul Cinegetic Dragomira, mai precis pe raza UAT comuna Soveja, fără a exista conflicte între speciile de animale şi apoi la nivel om-animal, ar fi de 12 exemplare pe fond. Vezi continuarea aici!

Vezi și - Când a deschis tomberonul a rămas şocat. "Nu te aştepţi să găseşti aşa ceva în gunoi!"

Vezi și - Urs în zona Castelului Peleș, în „Noaptea Muzeelor“. A fost emis mesaj Ro-Alert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel