Urmăriții penal și-au găsit refugiu: Țara din care nu pot fi extrădați

Omul de afaceri Florian Walter, acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat și dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova în 2015, nu va putea fi adus acasă, întrucât a primit rezidență în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu are acord de extrădare. 

DIICOT a stabilit că Florian Walter, deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni la Universitatea Cluj și acționarul majoritar al companiei de salubrizare Romprest, a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, în mai multe județe și în București, care se folosea de societăți comerciale tip fantomă. În baza unui mandat emis anul trecut de Tribunalul Prahova, Walter a fost dat în urmărire internaţională.

Omul de afaceri era plecat din România în momentul în care procurorii au demarat operațiunile de la București, apoi acesta a ajuns în Emiratele Arabe Unite, în Dubai. Surse judiciare declarau la începutul anchetei că omul de afaceri ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea procedurilor, fiind reperat în Dubai. Aici a fost reținut timp de șapte zile, dar a fost eliberat pe cauțiune, iar, ulterior, a primit rezidență provizorie.

Lovitura de grație a venit la începutul acestui an, când Walter a primit rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite, potrivit dolce-sport.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel