Urmare a demersurilor FACIAS, procurorul care a anchetat cazul pedofilului din Călărași e cercetat disciplinar

Pedofilie
Pedofilie

Urmare a demersurilor FACIAS, procurorul care a anchetat cazul pedofilului din Călărași este cercetat disciplinar.

După celebrul caz Caracal, în toamna anului trecut, mai precis în 28 octombrie, opinia publică a fost oripilată de un nou caz de pedofilie și sechestrare, petrecut de data aceasta în Călărași. O descindere a poliţiei, în urma unei informaţii, la ghena de gunoi a unui bloc din zona Diham, a dus la descoperirea unui minor sechestrat, încuiat acolo de mai multă vreme.

Iată comunicatul transmis de FACIAS:

După 4 luni, într-o localitate din judeţul Călăraşi, la Fundeni Frunzăreşti, poliţia a descins în locuinţa unui anume Viorel L.. Într-o anexă din gospodărie, poliţia a descoperit un alt minor, în vârstă de 13 ani, legat ca să nu poată fugi. Legătura dintre cele două cazuri s-a făcut ușor, dat fiind că Viorel Lupşa lucra ca îngrijitor la blocul în ghena căruia a fost găsit primul copil.

Despre pedofil, Parchetul știa de câteva luni, fară însă a lua nicio măsură preventivă

În acest context, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea unei inspecții judiciare prin care să se dispună cercetarea disciplinară și sancționarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, în dosarul ce are ca obiect cazul descoperit de polițiștii din județul Călărași, referitor la bărbatul în vârstă de 52 ani care a sechestrat și abuzat sexual 2 băieți în vârstă de 13, respectiv 16 ani. Cu ocazia efectuării cercetărilor penale în această speță, respectivul procuror a săvârșit abateri disciplinare deosebit de grave, având în vedere că, încă din luna iunie 2019 și până în data de 26.10.2019, respectiv timp 4 luni de zile a tergiversat în mod nejustificat reținerea făptașului și solicitarea emiterii unui mandat de arestare preventivă, deși la dosar existau toate indiciile și dovezile privind autorul faptei, actele materiale săvârșite împotriva victimelor, precum și dovada concursului de infracțiuni și a infracțiunii continue. Totodată, i-a dat posibilitatea lui Viorel L. ca, în luna septembrie 2019, să îl sechestreze și abuzeze sexual pe cel de-al doilea minor, deci să își înmulțească numărul victimelor, fiind astfel favorizat în a-și continua infracțiunile chiar de către procurorul de caz, datorită ignoranței și neglijenței acestuia.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs solicitării FACIAS și a informat, printr-un răspuns transmis fundației, că "urmare a sesizării dumneavoastră, Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare față de doamna F. Cristina, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria sector 2 București, sub aspectul abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 din legea nr.303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor". ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel