Urăști Crăciunul? Nu ești singurul

Crăciun
Crăciun

Luminițe, brazi frumos împodobiți, cozonac, poze drăguțe pe Facebook în care te lovește fericirea, Moș Crăciun, o minunăție! Dar totuși... dacă urăști Crăciunul, află că nu ești singurul!

Da, există oameni care urăsc Crăciunul. Și e foarte justificat acest lucru. Oricum... nimic nu ne mai amintește de Nașterea lui Iisus Hristos ținând cont că peste tot vedem doar poze cu sarmale, cozonac, cadouri, brazi etc. Pentru unii, Crăciunul este un moment nefericit, care le amintește de singurătate, de o pierdere sufletească sau de un trecut dureros. Dacă această situație vă caracterizează, nu aveți niciun motiv să vă simțiți rușinați doar pentru că restul lumii mimează fericirea! Uneori, sub o poză postată pe Facebook se ascunde multă tristețe, dar strânge sute de like-uri pentru încântarea eului...

Un bărbat spunea recent, întrebat fiind care este amintirea lui cea mai puternică vizavi de Crăciun, că imaginea cu tatăl lui alcoolic care o abuza mama, fără să țină cont de ziua din calendar, este răspunsul. Dependența de alcool nu are pauză nici de Crăciun, nici de Revelion. Dar pe lângă toate acestea, mai sunt și oamenii care, în copilărie, au avut parte de Crăciun de poveste și, brusc, să zicem, în urma unui divorț, magia a dispărut. Și cum să mai împodobești bradul când cel mai important om din viața ta lipsește? 

Sărbătorile de iarnă și bucuria nu trebuie neapărat să meargă împreună. Și poate cei care sunt mai buni doar de Crăciun ar trebui să facă un exercițiu simplu: să fie mărinimoși tot anul, nu doar pe 25 decembrie. Faceți donații și cadouri indiferent de momentul anului.

Și dacă sunteți o persoană care nu îi place Crăciunul sau dacă aveți amintiri neplăcute legate de 25 decembrie, nu vă simțiți rușinați! Nu vă obligă nimeni să vedeți Crăciunul ca un timp de calitate. Aveți dreptul să faceți ce vreți, să le spuneți prietenilor și colegilor că nu vă place acest moment al anului. Aveți dreptul să spuneți pas colindelor care răsună peste tot, invitaților la cozonac și sarmale sau la făcut cadouri doar de dragul lui Moș Crăciun. Niciunul dintre aceste lucruri nu vă transformă în Grinch. Vă transformă în ființă umană care iese din tipare și nu ține cont de clișee, ci de propriul suflet.

Și dacă nu vă place Crăciunul, dar sunteți liberi de la job că așa-i tradiția, iată ce puteți face:

1. Mâncați mâncare chinezească. Gata cu carnea de porc, cozonacii și lebărul!

2. Faceți voluntariat! Pentru oamenii din spitale sau animalele din adăposturi, vacanțele nu prea există, așa că... faceți-le o vizită și ajutați-i cum puteți.

3. Mergeți la cinematograf, dar alegeți un film care să nu aibă temă de Crăciun.

4. Faceți un playlist fără colinde. Haideți că nu este așa greu. Dați volumul tare și dansați.

5. Mergeți la sală.

6. Mănâncați sănătos.

7. Faceți cadouri celor dragi în oricare perioadă a anului, dar nu de Crăciun! Pariu că îi veți surprinde când vor vedea că le aduceți un dar, așa, fără motiv?

8. Fiți toleranți cu oamenii care iubesc Crăciunul! Răspundeți-le la mesaje, chiar dacă nu vă face mare plăcere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel