Uraganul Laura a lovit cu o forță CATASTROFALĂ

Uraganul Dorian
Uraganul Dorian

Uraganul Laura avansează cu o viteză alarmantă și riscă să provoace un ''zid uriaş'' de apă.

Uraganul Laura provoacă dezastru în sud-vestul Louisianei, transmite Agerpres. La primele ore ale zilei furtuna a ajuns în zona de uscat. Meteorologii spun că este una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit acest stat american, relatează Reuters. Potrivit specialiștilor, uraganul riscă să provoace un zid uriaş de apă ce ar putea înainta pe continent pe o distanţă de peste 60 de kilometri.

Laura a atins zona de uscat sub forma unui uragan de categoria a 4-a însoţit de viteze ale vântului de 240 de kilometri la oră, în regiunea localităţii Cameron din Louisiana, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC). Ulterior, acesta ar fi scăzut din intensitate, ajungând la categoria a 2-a, cu viteze maxime ale vântului de 168 de kilometri la oră.

Pe lângă faptul că reprezintă o ameninţare la adresa vieţii locuitorilor, furtuna se îndreaptă spre centrul industriei petroliere americane, forţând suspendarea activităţii de producţie a platformelor petroliere şi rafinăriilor. Rafalele de vânt provocate de uraganul Laura au lovit toată noaptea regiunea Lake Charles din Louisiana, smulgând acoperişuri şi spărgând geamuri, potrivit înregistrărilor video publicate pe Twitter.

Este una dintre cele mai puternice furtuni care au afectat acea zonă a coastei. Ne îngrijorează faptul că furtuna avansează atât de mult pe continent deoarece, practic, sunt numai zone mlăştinoase spre nord către Autostrada 10. Nu există mare lucru pentru a opri apa, a spus David Roth, de la Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Salvatorii urmează să intervină




Autorităţile din zona afectată au spus că vor mai trece câteva ore până să poată ieşi pe teren pentru a începe misiunile de căutare şi salvare. Copacii dărâmaţi de vânt ar putea reprezenta cea mai mare provocare imediată pentru salvatori.

Valul catastrofal de furtună, vânturile extreme şi viiturile continuă în porţiuni din Louisiana, a indicat NHC în buletinul său de joi dimineaţă.

Aproximativ 620.000 de persoane au fost vizate de ordine de evacuare obligatorii în Louisiana şi Texas.

Ar putea fi și mai rău



Valul provocat de furtună ar putea avansa pe continent în statul Louisiana şi ar putea conduce la creşterea nivelului apelor cu până la 6 metri în unele zone din Cameron, potrivit NHC.

Să te gândeşti că un zid de apă cu înălţimea unei clădiri de peste două etaje va veni peste ţărm, este dificil de imaginat pentru mulţi, dar asta se va întâmpla. Mare parte din parohia Cameron din Louisiana va fi la un moment dat sub apă, a declarat un meteorolog din cadrul NWS, Benjamin Schott. 

Uraganul Laura ar putea de asemenea să genereze tornade, joi, în Louisiana, Arkansas şi vestul Mississippi, a precizat NHC.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel