Uraganul Dorian. Peste 200.000 de persoane din Canada, rămase fără curent

Peste 200.000 de persoane de pe coasta atlantică a Canadei nu aveau luni electricitate după trecerea sâmbătă a uraganului Dorian, care săptămâna trecută a provocat zeci de morţi şi numeroase pagube materiale în Bahamas, relatează.

Lipsa curentului şi activităţile de înlăturare a copacilor căzuţi pe principalele artere ale localităţilor din provincia New Scotland au dus, luni, la închiderea şcolilor şi a mai multe sedii de firme. În provincia Nova Scotia, cea mai afectată de uraganul Dorian retrogradat la categoria 2, aproximativ 211.000 de persoane, peste o cincime din totalul populaţiei, nu aveau în continuare luni curent, iar lucrările pentru repararea reţelei ar putea dura o săptămână, potrivit responsabililor companiei Nova Scotia Power.

În alte provincii atlantice ale Canadei, aproape 38.000 de persoane nu aveau curent electric nici după 48 de ore de la trecerea uraganului. Dorian a afectat de asemenea reţelele de telefonie din Nova Scotia iar serviciul funcţionează cu intermitenţe. Uraganul a lovit Nova Scotia sâmbătă după-amiază, cu rafale de vânt de până la 141 km/h, deşi în cursul aceleaşi seri forţa sa a slăbit şi s-a transformat în furtună post-tropicală.

Dorian care nu a provocat victime pe teritoriul canadian este totuşi considerat cel mai puternic uragan care afectează ţărmul atlantic al Canadei, după Juan din 2003, care a lovit direct oraşul Halifax (capitala provinciei Nova Scotia), provocând moartea a 6 persoane şi numeroase pagube regiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel