Ursoaică bătută în Harghita, îngrijită la Zărneşti

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O ursoaică bătută de mai mulţi localnici în judeţul Harghita, localitatea Subcetate, a fost mutată la Sanctuarul de la Zărneşti, unde este acum îngrijită. Aceasta este slăbită şi deshidratată. 

Ursoaica era alungată în fiecare seara cu bâte, hăituită și speriată cu sunete puternice, ba chiar și fost bătută, când cobora în localitatea Subcetate, din județul Harghita, pentru a cauta câte o bucată de pâine sau ceva să-i potolească foamea.

Acum, ea a ajuns în Sanctuarul „Libearty - Bear” din Zărnești, județul Brașov.

„Venea de pe dealuri și intra prin curțile oamenilor care o speriau îngrozitor. Este calvarul prin care a trecut timp de o lună o puiuță de urs, în localitatea Subcetate – Harghita. Din fericire, tot chinul a luat sfârșit azi-noapte (luni noaptea - n.r.) când micuța a ajuns în Sanctuarul AMP Libearty. Are puțin peste 2 ani și nu cântărește mai mult de 70 de kilograme. Deși nu prezintă semne de boală, medicul vetetinar spune că este extrem de slăbită și deshidratată, foarte mică pentru vârsta ei și se vede clar că nu a avut ce mânca”, au transmis, marți, reprezentanții Sanctuarului din județul Brașov, conform Mediafax. .

Ea va rămâne un timp în zona de carantină a sanctuarului pentru a se întrema, iar atunci când va fi pregătită, va fi eliberată în pădurea de la Libearty unde se va putea juca în voie, va putea să se cațere în copaci și să înoate în piscină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel