Update: Punerea sub acuzare a lui Trump, comparată cu Pearl Harbour. Dezbateri pentru punerea sub acuzare a preşedintelui SUA

Aleşii americani au astăzi votul final pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump. Puteţi urmări LIVE mai jos evoluţia votului! 

Update: Membrii Camerei Reprezentanților din Statele Unite au votat în cursul nopții de miercuri spre joi articolul de inculpare a președintelui american Donald Trump pentru abuz în putere, în vederea demiterii acestuia, relatează site-ul postului CNN.

Update: Democraţii consideră că, deşi Donald Trump a recunoscut că a discutat cu preşedintele Ucrainei, asta nu îl absolvă de vină şi că, pentru tentativa de abuz de putere, ar trebui pus sub acuzare. 

Update: Momente tensionate între democraţi şi republicani. Louie Gohmert, reprezentant al republicanilor din Texas, şi preşedintele de şedinţă, Jerrold Nadler, au avut un schimb tensionat de replici, după ce Nadler i-a atras atenţia lui Gohmert să aibă grijă la remarcile pe care le face.

În timpul declaraţiei, Gohmert a menţionat că intervenţia Ucrainei în alegerile din 2016 reprezintă o teorie a conspiraţiei. 

Update: Consilierul Casei Albe, Kellyane Conway, a reacţionat după ce republicanii au comparat punerea sub acuzare a lui Donald Trump cu procesul lui Iisus. 

"Nu sunt un mare fan al comparaţiilor cu Iisus. Ăsta cred că a fost unul dintre cele mai neimportante mesaje", a spus Conway. 

Update: Republicanii au comparat punerea sub acuzare a lui Donald Trump cu atacul de la Pearl Harbour

"Pe 7 decembrie 1941, un act oribil a avut loc în SUA. Este un act despre care preşedinte Roosevelt a spus că va rămâne în infamie. Astăzi, 18 decembrie 2019, este o altă zi care va rămâne în infamie", a declarat Mike Kelly. 

Update: Republicanii fac apel la votul popular şi spun că doar prin alegeri poate fi schimbat un preşedinte. "Niciodată, în istoria ţării noastre, nu a fost demis un preşedinte cu 10 luni înainte de alegeri. Avem acest instrument, să lăsăm poporul să decidă", a spus un republican. 

Update: Republicanii fac trimitere la Biblie şi îi acuză pe democraţi că îi acordă lui Donald Trump mai puţine drepturi decât Ponţius Pillat lui Iisus. "Când Iisus a fost acuzat pe nedrept, Pillat i-a dat ocazia să îşi înfrunte acuzatorii. Pillat i-a acordat lui Iisus mai multe drepturi decât îi oferă democraţii lui Donald Trump", a spus un republican. 

Update: Republicanii continuă atacurile la adresa lui Hillary Clinton. "Singurul lucru de care se face vinovat preşedintele Trump este că nu este Hillary Clinton", a declarat un republican de la tribuna Camerei Reprezentanţilor. 

Update: "Democraţii cred că noi, cei care l-am votat pe Trump, suntem proşti. Cred că ar fi trebuit să o votăm pe Hillary Clinton. Vor să îmi ia votul şi să îl arunce la gunoi. Despre asta este acţiunea asta, de punere sub acuzare. De altfel, ei vor să îl pună sub acuzare de dinainte să îşi depună jurământul. Unii dintre voi aţi prezentat articole de punere sub acuzare dinainte de depunerea jurământului. Vă promit un lucru. Dacă acţiunea asta va avea succes, următorul preşedinte va fi pus sub acuzare. Vă garantez asta!", a spus un republican în timpul dezbaterii. 

Update: Fostul secretar de presă al Casei Albe a criticat-o pe Nancy Pelosi şi a acuzat-o de laşitate în faţa democraţilor. 

"Nancy Pelosi se simte tristă în legătură cu punerea sub acuzare, deoarece ştie că scamatoria asta democrată este o contribuţie generoasă pentru Preşedintele Trump şi pentru fiecare republican care concurează împotriva unui democrat într-un district în care majoritatea este a lui Trump. Păcat că este prea slabă pentru a se ridica împotriva liberalilor nervoşi din partidul său", a scris pe Twitter Sarah Sanders. 

Update: "Conform Constituţiei, preşedintele SUA poate fi pus sub acuzare doar pentru trădare. Scrie asta undeva în acuzaţii? Nu. Este clar că este vorba despre partizanat politic", a spus un reprezentant al Republicanilor. 

Update: "Astăzi este o zi tristă pentru noi, cei din Congres. Democraţii vor vota ceea ce se chinuie să facă de 3 ani. Punerea sub acuzare a preşedintelui Trump. Nu am fost în stare să facem ceea ce vor americanii, ceea ce au ei nevoie. Nu ne-am securizat graniţele, infrastructura are nevoie de o reformă. Dacă Congresul nu ar fi petrecut ultimul an în această luptă, gândiţi-vă ce puteam face", a spus una dintre reprezentantele republicanilor. 

Update: Democraţii sunt acuzaţi de abuz de putere, pentru promovarea intensă a acţiunii de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. 

Update: Între două moţiuni votate, senatorii republicani au chiar şi chef de glume. Pe pagina de Twitter a grupului senatorilor americani a apărut o postare hilară cu un celebru personaj din Star Wars. 

Update: Democraţii le cer republicanilor să aleagă între loialitatea faţă de partid şi loialitatea faţă de Constituţie în momentul în care vor vota. 

În replică, republicanul Tom Cole le-a transmis acestora: "Voi vota ceea ce cred eu mai bine. Voi încerca să apăr atât Constituţia, cât şi preşedintele. Nu puteţi spune că trebuie să alegem între loialitate faţă de ţară şi faţă de Constituţie. Eu consider că varianta mea le apără pe ambele". 

UPDATE: Hillary Clinton, fosta contracandidată a lui Donald Trump în campania electorală, a transmis un mesaj tuturor americanilor, dar mai ales celor din Camera Reprezentanţilor. "Unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem ca americani este cel de a ne alege conducătorii. Preşedintele a abuzat de rolul său în ceea ce priveşte alegerile, apoi a obstrucţionat Congresul pentru a-şi acoperi faptele. Punerea sub acuzare este singurul remediu", a scris Hillary Clinton pe pagina sa de Twitter. 

Democraţii continuă să susţină necesitatea punerii sub acuzare a preşedintelui Trump, anunţând că ar fi un semn de patriotism votul pentru această moţiune.

"Dacă atunci când un preşedinte subminează securitatea naţională şi foloseşte guvernul federal pentru propriile interese egoiste nu îl punem sub acuzare, atunci  nu ştiu când mai trebuie să îl punem",, a declarat Jim McGovern, reprezentantul Democraţilor din Massachussets. 

Update: Nici democraţii nu se lasă mai prejos. Un reprezentant al acestora l-a acuzat pe Donald Trump de trădare. "Preşedintele a spus că, potrivit Constituţiei, poate face ce vrea. Implicarea unor străini în alegerile noastre reprezintă trădarea conaţionalilor noştri. Trebuie să îl punem sub acuzare", a declarat acesta. 

"Această şaradă ar trebui să se oprească aici. Avem lucruri mai importante de făcut. Îi rog pe colegii mei să voteze împotriva acestei acţiuni, ca să ne putem întoarce la a lucra pentru americani", a răspuns o reprezentantă a republicanilor. 

Se lansează critici dure în Camera Reprezentanţilor. Republicanii îi acuză pe democraţi că vor punerea sub acuzare a lui Donald Trump încă de când acesta şi-a preluat mandatul. 

UPDATE: A început dezbaterea pe cele două articole. 

Fiecare reprezentant are la dispoziţie câte 30 de minute pentru a-şi expune punctul de vedere. 

"Raportul pe care se bazează punerea sub acuzare conţine acuzaţii nefondate. Nu aşa se face o procedură de punere de acuzare, se bazează totul pe nişte ştiri tv sau de ziar şi nişte frânturi de informaţie. Nu este nimic credibil sută la sută", a explicat unul dintre membrii Camerei Reprezentanţilor. 

Update: În aceste momente, Camera Reprezentanţilor votează o rezoluţie a lui Kevin McCarthy, liderul minorităţilor, care condamnă acţiunea de punere sub acuzare a preşedintelui ca fiind nelegitimă. Moţiunea este adoptată, 226 la 191 voturi. 

Republicanii protestează cu privire la dezbaterea pe cele două articole supuse la vot astăzi. Prima lor moţiune a picat, scor 226 la 188. 

Camera Reprezentanţilor votează cele două articole de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump. Dacă votul va fi favorabil, Trump va fi al treilea preşedinte american din istorie pus sub acuzare, după Andrew Johnson şi Richard Nixon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel