Ministrul Justiției face anunțul. Cine vor fi procurorii şefi adjuncţi ai lui Kovesi

Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de ministrul Justiţiei pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o perioadă de trei ani.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ministrul Justiţiei a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai DNA, pentru o perioadă de trei ani, a procurorilor Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor.

'În desemnarea celor două propuneri ministrul Justiţiei a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate', precizează sursa citată.

Conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel