UPDATE A fost stins incendiul de la catedrala din Nantes. Pagube însemnate

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un incendiu a cuprins, sâmbătă dimineaţa, catedrala din Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), transmite AFP.

UPDATE În dimineaţa zilei de 18 iulie 2020, un incendiu a cuprins Catedrala Sfinţilor Petru şi Paul din Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), potrivit AFP şi Reuters. Flăcările au spart vitraliile catedralei şi au distrus marea orgă a clădirii din secolul XV. Pompierii au reuşit să controleze incendiul după câteva ore.

Focul nu a fost stins, este în curs de atac. Este un incendiu mare, a indicat Centrul operaţional departamental pentru situaţii de urgenţă (Codis), care a precizat că pentru stingerea focului au fost mobilizaţi 60 de pompieri.

Nu este prima dată când această catedrală este afectată de un incendiu. La 28 ianuarie 1972, turla catedralei gotice Saint-Pierre-et-Saint-Paul, situată în centrul oraşului Nantes şi construită între secolele XV şi XIX, a fost distrusă de flăcări, scrie Agerpres. 

Catedrala a fost redeschisă pentru slujbe religioase abia în mai 1985, după 13 ani de reparaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel