UPB, cursuri gratuite de pregătire pentru admitere

Universitatea Politehnica din Bucureşti redeschide sesiunea de pregătire pentru admitere, adresată în mod special elevilor din clasa a-XII-a. Disciplinele incluse în acest program gratuit sunt matematică, fizică, chimie şi economie.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, anul acesta organizatorii au pregătit 10 etape de pregătire în vederea admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, acestea urmând să se deruleze în perioada 25 martie-10 iunie.

'Devenită deja o tradiţie a Universităţii Politehnica Bucureşti, campania de meditaţii pentru cele patru discipline de învăţământ se adresează elevilor de liceu din anii terminali, fiind în special o opţiune pentru viitorii absolvenţi ai învăţământului preuniversitar în vederea accederii în învăţământul universitar. Astfel, începând cu data de 25 martie, în fiecare zi de sâmbătă a săptămânii şi până pe 10 iunie, elevii din Bucureşti sau din provincie, vor putea beneficia de acest program de pregătire educaţională, cursurile fiind susţinute între orele 9,00 şi 13,00, în amfiteatrele UPB din Splaiul Independenţei nr. 313', se arată în comunicat.

10.000 elevi, vizați

Potrivit statisticilor ultimilor ani, la acest program educaţional participă peste 10.000 de elevi, 50% fiind din provincie, estimându-se totodată că, 70% dintre cei admişi în Universitatea Politehnica din Bucureşti au frecventat aceste cursuri gratuite. Cursanţii se pot înscrie ulterior, în vederea admiterii, la orice altă instituţie de învăţământ, iar participarea lor la programul de pregătire se poate face doar prin simpla accesare a site-ului UPB.

'Programul este diferit puţin de cel din liceu. Pe lângă faptul că urmăreşte programa analitică de liceu, se fac şi probleme specifice examenului de admitere la UPB. O altă caracteristică este aceea că elevii pot veni şi cu probleme pe care nu au reuşit să le rezolve în mediul privat. Coordonatorul programului este prof. dr. Nicolae Tăpuş care, de altfel, coordonează şi procesul de admitere în Universitatea Politehnica din Bucureşti', susţine sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel