Unul dintre nepoții lui Stalin a decedat

stalin
stalin

Aleksandr Burdonski, regizor rus de teatru și unul dintre nepoții dictatorului sovietic Iosif Stalin, a murit marți seara la Moscova la vârsta de 75 de ani.

Surse ale Teatrului Central Academic al Armatei Ruse au precizat că regizorul suferea de probleme cardiace și că fusese internat mult timp.

Aleksandr Burdonski era fiului generalului de aviație Vasili Stalin. Tatăl său a fost cel mai mic dintre fiii celebrului dictator sovietic.

Burdonski a ales să poarte numele de familie al mamei sale și considera că a fi nepotul lui Stalin este o cruce foarte grea pe care a trebuit să o poarte întreaga viață.

"Bunicul a fost un adevărat tiran. Nu pot să văd cum unii încearcă să-i pună aripi de înger, negând crimele pe care le-a comis",  a declarat Burdonski.

Munca în teatru a lui Burdonski a fost distinsă de autoritățile ruse atât în epoca sovietică cât și după desființarea URSS: în 1985 a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Socialiste Federative Sovietice Ruse, iar în 1996 pe cel de Artist al Poporului Federației Ruse, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel