Unul dintre cele mai mari secrete ale Chinei a fost deconspirat

marele-zid-chinezesc
marele-zid-chinezesc

Chinezii au încercat să păstreze secretul asupa lungimii pe care o are Marele Zid Chinezesc. Cu toate acestea Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH) din China a reuşit să îi determine în sfârşit lungimea. Conform datelor oficiale, una dintre cele şapte minuni ale lumii are o lungime de 21.196 km.

Marele Zid Chinezesc se întinde de-a lungul a 15 provincii, regiuni autonome şi municipalităţi ale ţării. În urma studiului au fost identificate 43.721 de situri de patrimoniu, inclusiv porţiuni de zid, construcţii de apărare şi pasaje, precum şi alte structuri şi ruine legate de Marele Zid, a afirmat şeful adjunct al SACH, Tong Mingkang.

Este pentru prima dată când sunt publicate astfel de cifre, rezultatele unui studiu preliminar din 2008 arătând că structurile Marelui Zid Chinezesc, construit în timpul Dinastiei Ming (1368-1644), se întind peste 8.850 km.

Marele Zid a fost construit acum peste 2.200 de ani pentru a proteja China de invadatorii străini, fiind întărit şi extins de mai multe ori în timpul dinastiilor ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel