Unul dintre cei care au spionat-o pe Codruța Kovesi a fugit din țară. Ce spune Chirieac

Unul dintre suspecții urmăriți de autorități pentru spionaj asupra șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a reușit să scape de sub supraveghere și să treacă granița. Un alt suspect, arestat, a mărturisit că a fost plătit cu 5.000 de euro, precizează euroactiv.ro.

Unul dintre suspecții urmăriți de SRI și DIICOT a fost scăpat peste graniță. Este vorba despre unul dintre foștii ofițeri Mossad implicați în acțiunea din România a firmei private Black Cube.

„Unul dintre ei a reușit să iasă din țară, cu un taxi, pe la Giurgiu, spre Bulgaria. În acel moment erau reținuți deja doi dintre suspecți, Ron Weiner și David Geclowitz", au declarat pentru EurActiv.ro surse judiciare.

În dosarul privind spionarea Laurei Codruței Kovesi au fost implicate, din câte se pare, patru persoane. Două dintre aceste sunt în arest preventiv, alte două fiind de negăsit.

Sursele citate au refuzat să dezvăluie numele persoanei care a reușit să scape, dar în mandatul de arestare dat de judecători apar alte două nume ale unor angajați ai firmei israeliene Black Cube care nu au fost prinși: Dan Zorella și Avi Yanus.

Ron Weiner, un tânăr IT-ist în vârstă de 25 de ani, a dat declarații și a afirmat că a primit 5.000 de euro pentru a sparge conturile de e-mail aparținând tatălui Laurei Codruța Kovesi, fostului ei soț, de care aceasta a divorțat în urmă cu aproape zece ani, și altor doi polițiști judiciari care au lucrat la DNA până în 2014.

[citeste si]

Analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România Tv, a comentat ultimele informații din această poveste care pe zi ce trece pare tot mai încurcată.

"Povestea merge mai departe, nu știu cât de departe va merge această poveste, dar este foarte încurcată", a spus Chirieac.

- "N-am înțeles niciodată de ce copiii  aceia  doi de 25 de ani au trebuit să vină în România să spargă niște e-mailuri. La tehnologia actuală și de pe Lună poți să spargi un e-mail de pe Pământ.

- N-am înțeles de ce au fost arestați.

- Dacă au fost arestați, de ce a fost făcută publică arestarea lor.

Sunt multe lucruri care nu sunt de înțeles. După ce s-au oferit detalii vizând arestarea lor aflăm de pe un site exterior României, al treilea scăpat și al patrulea de negăsit. Nu m-ași pronunța, sunt  multe necunoscute. Pare o poveste din vremea Războiului Rece. 

Eu doar menționez un lucru cunoscut. Relațiile, inclusiv relațiile militare între România și Israel sunt excepționale. Dar în condițiile în care avem de-a face cu o companie privată, dar legată de principalul serviciu de informații al Israelului, nu înțeleg de ce lucrurile au fost făcute publice", a declarat analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel