Unul dintre cei 35 de torționari a MURIT. Cine este și ce a făcut

Președintele IICCMER a anunțat, sâmbătă, că numele a patru-cinci torționari urmează să fie făcute publice. Dosarele sunt gata. Unul dintre ce 35 de torționari a murit în 2013, a mai anunțat Andrei Muraru. Totodată, el a anunțat demararea unui alt dosar, al frontieriștilor. 

"Iată că această listă devine din ce în ce mai scurtă, dacă noi nu avem resursele necesare ca investigațiile acestea să fie duse la bun sfârșit”, a declarat Andrei Muraru.

Numele torționarului nepedepsit este Iuliu Sebeștin. El a fost reeducator la Gherla pentru mai puțin de un an, la jumătatea anilor '50, a spus președintele IICCMER, la Digi24. Sebeștin reeduca politic deținuții politici.

Andrei Muraru a explicat că Sebeșin era "cel care îi supunea la torturi fizice și psihice. În sarcina lui Institutul a reținut numeroase decese, care vor fi prezentate în curând ca investigație care, conform procedurilor interne, a fost oprită din cauza decesului".

Președintele IICCMER a subliniat că până în luna a șasea a anului 2014 cea mai mare parte a numelor din lista de 35 de torționari va fi făcută publică, după ce pe numele lor vor fi depuse plângeri la Parchet.

În iulie 2014, începe un alt demers: dosarul frontieriștilor.

"Decesele de la frontieră s-au produs în toată perioada regimului comunist, dar cu obstinație în ani 70-80 și sperăm ca aici să avem o listă mult mai lungă, pentru că cei care au tras atunci sau au dat ordine pentru a se deschide focul împotriva celor care intenționau să părăsească țara aveau 30-40 de ani”, a mai spus Andrei Muraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel