Urmărește emisiunea live


Unul dintre cazurile care a șocat Rusia, aproape de rezolvare. KGB, bănuit de implicare

Leonid Rozhetskin
Leonid Rozhetskin

Autoritățile lituaniene sunt aproape de a rezolva un caz vechi de patru ani, privind dispariția unui magnat rus, ale cărui rude susțin că KGB se află în spatele dispariției.

Leonid Rozhetskin, avocat, cineast şi co-fondator al unui ziar din Londra, a dispărut în martie 2008, pe când se afla în casa sa de vacanţă din Lituania. Vila a fost găsită plină de sânge, însă autorităţile nu au dat şi de Rozhetskin. Acum, poliţiştii lituanieni susţin că au găsit, într-o pădure, cadavrul unui bărbat care avea asupra sa cartea de credit a lui Rozhetskin.

Daily Mail scrie că Rozhetskin ar putea fi victima unui complot , după ce magnatul a avut o dispută cu fostul ministru de telecomunicaţii din Rusia, Leonid Reiman, un apropiat al lui Vladimir Putin. Magnatul l-a acuzat pe Reiman că ar avea „interese financiare” la o companie de telefonie mobilă din Rusia, însă ministrul a negat şi a ameninţat că îl va da în judecată pe Rozhetskin.

Mama lui Leonid Rozhetskin, care locuieşte la New York, a fost convinsă încă de când fiul ei a dispărut că acesta a fost ucis de KGB, pentru că ar  scoate la iveală corupţia din guvernul condus de Putin.

În prezent, autorităţile fac teste ADN pe cadavrul descompus, pentru a confirma dacă acesta îi aparţine lui Rozhetskin. Daily Mail scrie că, dacă acest lucru s-ar adeveri, s-ar face lumină într-unul dintre cele mai „răscolitoare cazuri” legate de Rusia.

Deşi lucrurile par clare atât pentru aturotiăţile lituaniene, cât şi pentru mama lui Rozhetskin, ruşii spun că magnatul şi-ar fi înscenat moartea şi ar fi plecat peste hotare, unde şi-ar fi făcut o operaţie estetică şi ar trăi sub o altă identitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel