Unui bărbat i se vor extirpa rinichii de 40 de kilograme

Pexels / Unui bărbat i se vor extirpa rinichii de 40 de kilograme
Pexels / Unui bărbat i se vor extirpa rinichii de 40 de kilograme

Un bărbat din Marea Britanie urmează să fie operat, rinichii săi crescând până la dimensiuni extreme. 

Un bărbat din Windsor este programat pentru o operație unică în medicina engleză, după ce rinichii săi au ajuns la greutatea record de 40 de kilograme. Greutatea enormă este cauzată de boala renală polichistică. Tot din cauza bolii, Warren Higgs a suferit mai multe anevrisme și accidente vasculare cerebrale. 

Conform paginii sale de GoFundMe, în urmă cu 15 ani, bărbatul a suferit un accident vascular cerebral grav, urmat de alte 6, care i-au pus viața în pericol, scrie CNN

”Este oribil, este o boală grea”, a spus Higgs, adăugând că în momentul de față rinichii au ajuns la o dimensiune care îl „împiedică să respire”.  Bărbatul de 54 de ani a adăugat faptul că boala determină creșterea unor chisturi enorme, putând chiar să afecteze funcția renală. În cazul lui Higgs, funcția renală a fost păstrată, dar dimensiunea organelor afectează cavitatea abdominală. 

Un rinichi poate depăși 30 de kilograme

Medicii nu cunosc greutatea exactă a fiecărui rinichi, dar estimează că fiecare are între 30 și 40 de kilograme. De asemenea, ultimul record privind dimensiunile unor rinichi, de 4,25 kilograme, a fost subclasat de Higgs. Deținătorul recordului precedent este un bărbat din Dubai căruia i-a fost eliminat rinichiul gigant. Un alt caz din India a ajuns pe primele pagini ale presei internaționale, după ce medicii i-au extirpat un rinichi de 7,4 kilograme. 

Operație riscantă

„Îți fură încet, încet din viață. Este o operație importantă. Poate fi riscant”, a spus Higgs despre afecțiunea sa. Higgs povestește cum obișnuia să meargă distanțe lungi pe bicicletă, să participe la triatlon, obiceiuri sănătoase la care a renunțat după ce rinichii săi au început să crească peste măsură.

Higgs va începe dializa după operație și cel mai probabil va mai avea nevoie de alte 3-4 intervenții chirurgicale. Bărbatul își dorește să doneze unul dintre rinichi pentru cercetare, iar pe celălalt vrea să îl ia acasă într-un borcan de sticlă. 

„Vreau să revin cât se poate la viața de înainte”, a mai spus Higgs. 

Bărbatul cu rinichi imenși este o persoană apreciată în comunitatea sa din Windsor, mai mulți localnici contribuind la strângerea de fonduri pentru acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel