Untold 2017. Măsuri speciale pentru asistența medicală

Untold
Untold

Peste 250 de salvatori cu 10 autospeciale sunt mobilizaţi la locul festivalului Untold pentru a asigura măsuri speciale de prim ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă şi prevenire şi stingere a incendiilor. 

Pe toată durata festivalului de muzică, peste 200 de pompieri militari din cadrul a patru inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu 26 de medici şi asistenţi de urgenţă ai UPU-SMURD Cluj şi 30 de studenţi voluntari SMURD Cluj vor fi prezenţi în zonă. 

"În perimetrul de desfăşurare a festivalului vor fi operaţionalizate cinci Puncte Medicale Avansate şi un spital mobil, ce vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari şi personalul medical UPU-SMURD Cluj. Echipamentele medicale pentru operaţionalizarea spitalului mobil sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgenţe Cluj, prin secţia UPU-SMURD", se arată într-un comunicat. 

Pentru transportul la spital al persoanelor care necesită investigaţii medicale suplimentare sunt dislocate la locul evenimentului o ambulanţă de terapie intensivă, două ambulanţe de prim ajutor medical, o autospecială de transport victime multiple şi două autospeciale medic de urgenţă. 

Totodată, la faţa locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN şi o autospecială de transport şi comandă. 

Premergător acestui festival, inspectorii ISU au efectuat controale pe linia respectării normelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă la amenajările temporare din perimetrul de desfăşurare a concertelor. 

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns pe timpul festivalului UNTOLD, IGSU a dislocat şase echipaje de salvatori din judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Bihor. 

În caz de nevoie, forţele şi mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu 94 de pompieri, personal medical şi voluntari, respectiv cu 20 de autospeciale de intervenţie la incendii şi evenimente cu victime multiple. 

Pe parcursul ediţiei 2016 a festivalului, peste 1.640 persoane au fost asistate de către salvatorii aflaţi la faţa locului, iar 35 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel