UNOPA oferă burse de studii pentru 100 de tineri seropozitivi

Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) selectează 100 de tineri seropozitivi care vor beneficia de o bursă de studii în valoare de 400 lei/lună timp de nouă luni pentru anul de studii 2010-2011, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Această acţiune se desfăşoară în cadrul proiectului "Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013". Bursele sunt destinate tinerilor seropozitivi din România, care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor, elevi în ciclul superior al liceului (cls. XI-XIII), şcoala post-liceală sau studenţi.

Orice tânăr seropozitiv, elev în ciclul superior al liceului, şcoala post-liceală sau student poate aplica pentru bursă, indiferent de vârstă, rasă, etnie, sex, religie, grad de handicap, apartenenţă la o organizaţie, forma de învăţământ, etc., precizează UNOPA. Pentru a intra în procesul de selecţie pentru bursele de studii, tinerii seropozitivi interesaţi trebuie să completeze un formular de aplicaţie pentru bursă şi să furnizeze o serie de documente obligatorii, în funcţie de care se va face evaluarea fiecăruia.

Cele 100 de burse de studii vor fi acordate de către o Comisie de evaluare din care vor face parte reprezentanţi specialişti din cadrul UNOPA, ai finanţatorului şi de la organizaţii active în sectorul HIV/SIDA, în baza metodologiei de evaluare. Potrivit UNOPA, vor fi sprijiniţi elevii şi studenţii seropozitivi care au într-adevăr nevoie de ajutor financiar pentru a continua studiile şi totodată au desfăşurat activităţi de voluntariat în sprijinul comunităţii.

Termenul limită până la care se primesc documentele este 25 noiembrie 2010, orele 16,00. Cheltuielile pentru obţinerea documentelor şi pentru transmiterea lor la sediul UNOPA intră în sarcina aplicantului, precizează organizatorii. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel