Universitatea Politehnică, semnatară a Magna Charta Universitatum

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, a semnat Magna Charta Universitatum, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi la Universitatea din Salamanca.

"UPB a devenit membru al Magna Charta Observatory anul acesta, după un proces de selecţie care a constat în vizite ale reprezentanţilor asociaţiei în cadrul universităţii, discuţii şi dezbateri avute cu reprezentanţii facultăţilor, cu profesori, studenţi, alumni şi cu staff-ul administrativ", precizează sursa citată. 

La ceremonie au participat rectorii universităţilor membre ale asociaţiei, reprezentanţii Universităţilor din Salamanca, Bologna, reprezentanţii Magna Charta Observatory. Conform sursei citate, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi Regina Letizia au fost invitaţii de onoare la acest eveniment festiv, ce a cuprins şi celebrarea a 800 de ani ai Universităţii din Salamanca, precum şi aniversarea a 30 ani ai Magna Charta Universitatum. 

Magna Charta Universitatum este un document semnat de aproape 400 de rectori din Europa şi nu numai, la data de 18 septembrie 1988. Acesta prevede două principii fundamentale necesare a fi promovate la nivelul universităţilor semnatare: libertatea academică şi autonomia instituţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel