Universitatea lui Soros, risc de desființare

Bogdan Chirieac / 26 iun 2018 / 21:02 Salveaza PDF Comentarii
Universitate
Descriere foto: Universitate

Universitatea Central Europeană (UCE) din Ungaria, fondată de omul de afaceri George Soros, a comunicat marţi că va recruta studenţi în regim normal pentru anul academic 2019-2020 şi a cerut ca guvernul ungar să recunoască oficial că respectă legea.

Universitatea, care oferă cursuri în engleză şi este considerată printre facultăţile de top din Ungaria, a fost criticată de guvernul ungar care susţine că operează fără să respecte în totalitate legea.

Universitatea lui Soros este localizată în Budapesta dar şi-a obţinut acreditarea în New York. O schimbare a legii educaţiei de anul trecut nu mai permite universităţilor înregistrate în străinătate să funcţioneze dacă nu oferă cursuri în ţara lor de origine. Decizia a fost întâmpinată de proteste stradale şi critica comunităţii internaţionale.

Se va muta în Austria

Insistuția de învățământ susţine că îndeplineşte condiţiile guvernului ungar oferind cursuri în ţara de origine printr-un program efectuat împreună cu Facultatea Bard în New York. Rectorul  Michael Ignatieff, a declarat că dacă, totuşi, UCE va fi dată afară din Budapesta, se va muta în Austria. Consiliul de conducere a autorizat deja construirea unui nou campus în Viena.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25