Universitatea lui Soros, risc de desființare

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Universitatea Central Europeană (UCE) din Ungaria, fondată de omul de afaceri George Soros, a comunicat marţi că va recruta studenţi în regim normal pentru anul academic 2019-2020 şi a cerut ca guvernul ungar să recunoască oficial că respectă legea.

Universitatea, care oferă cursuri în engleză şi este considerată printre facultăţile de top din Ungaria, a fost criticată de guvernul ungar care susţine că operează fără să respecte în totalitate legea.

Universitatea lui Soros este localizată în Budapesta dar şi-a obţinut acreditarea în New York. O schimbare a legii educaţiei de anul trecut nu mai permite universităţilor înregistrate în străinătate să funcţioneze dacă nu oferă cursuri în ţara lor de origine. Decizia a fost întâmpinată de proteste stradale şi critica comunităţii internaţionale.

Se va muta în Austria

Insistuția de învățământ susţine că îndeplineşte condiţiile guvernului ungar oferind cursuri în ţara de origine printr-un program efectuat împreună cu Facultatea Bard în New York. Rectorul  Michael Ignatieff, a declarat că dacă, totuşi, UCE va fi dată afară din Budapesta, se va muta în Austria. Consiliul de conducere a autorizat deja construirea unui nou campus în Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel