Universitatea din București printre primele din lume. Ce loc ocupă

Secțiile limbi moderne, media și comunicare au propulsat Universitatea din București în topul primelor 200 de universități din lume. În clasamentul general al tuturor instituțiilor din lume ocupă locul 601. Este o bilă neagră pentru UB, după ce trei ani la rând a fost pe locul 501. Însă, demn de menționat este că UB este singura universitate din România cotată în QS World University Rankings. 

Clasamentele QS World University sunt realizate, din 2004, după evaluarea a peste 700 de universităţi. Pe lista de monitorizare sunt peste 2.000 de instituţii de învăţământ superior. Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA. Este urmată, pe locurile doi și tre, de Cambridge (Marea Britanie), respctiv Harvard (SUA).

UB, una dintre cele mai importante instituții din Europa de Est

Clasamentele pe 2013  arată, în funcţie de specializări, că UB este pe un loc situat între 151 şi 200 la specializările media şi comunicare, dar şi la limbi moderne, scrie Mediafax. În plus, este descrisă drept una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România şi din Europa de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel