Universitatea de Vest Timişoara susţine Inspectoratul Şcolar în campania 'Vaccinare şi testare pentru învăţare'

Universitatea de Vest Timişoara susţine Inspectoratul Şcolar în campania 'Vaccinare şi testare pentru învăţare'
Universitatea de Vest Timişoara susţine Inspectoratul Şcolar în campania 'Vaccinare şi testare pentru învăţare'

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) susţine campania naţională de informare 'Vaccinare şi testare pentru învăţare', lansată, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi coordonată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Principiul de bază al acestei campanii de promovare este cel conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat, în deschiderea evenimentului organizat la universitate, că elevii şi studenţii au mare nevoie de un mentorat chibzuit pentru a-şi forma gândirea critică, fără de care rămân victime potenţiale ale dezinformărilor şi campaniilor de fake-news.

'În această cumplită pandemie, întreaga societate este bulversată de mesaje false şi de manipulare, iar iniţiativa MEN, de a sublinia printr-o campanie de informare rolul absolut benefic al vaccinării şi testării pentru reluarea cursului normal al activităţilor didactice, este binevenită. Aş vrea să amintesc faptul că UVT promovează o campanie de vaccinare adresată către studenţii din anii terminali, cei care urmează să îşi susţină examenele de licenţă faţă în faţă, cu minimizarea riscurilor, în condiţii de maximă siguranţă şi protecţie a sănătăţii', arată rectorul UVT, într-o postare pe Facebook.

Pirtea a subliniat că această campanie naţională de informare pentru vaccinare şi testare, în sprijinul reluării învăţării în condiţii normale, este promovată pentru a sublinia importanţa revenirii la şcoală, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite, susţinând măsurile de siguranţă în şcoli, grădiniţe şi universităţi, printr-o informare corectă, pentru conştientizare şi asumarea responsabilităţii individuale.

La eveniment au luat parte rectorul UVT, Marilen Pirtea, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din cadrul MEN, Sorin Ion, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, alături de managerul Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, Cristian Oancea şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Flavius Cioca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel