Amenințare pentru studenți! Facultatea de Medicină "Carol Davila" se mută

Facultatea de medicina carol davila
Facultatea de medicina carol davila

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București se mută.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila", Ioanel Sinescu, a anunţat că va fi semnat protocolul de colaborare între Academia Română, UMF şi comunitatea locală de la Mogoşoaia pentru construcţia noului campus al instituţiei de învăţământ superior.

"În Mogoşoaia, Academia Română are un teren de 47 de hectare. După aprobarea pe care Prezidiul Academiei Române a dat-o în urmă cu două săptămâni, o coincidenţă fericită, astăzi, vom semna protocolul de colaborare între Academia Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', comunitatea locală de la Mogoşoaia, implicit Consiliul Judeţean Ilfov, pentru construcţia noului campus al UMF", a spus Sinescu în deschiderea conferinţei "Science meets Regions - Science Builds The Future".

"Un spital mare, euro-republican"

"Va fi un pol de atracţie şi pentru învăţământul curricular de medicină, medicină dentară şi farmacie, pentru specializările post-universitare în toate disciplinele medicale în care noi formăm specialişti şi un pol de atracţie şi pentru pacienţii din această zonă geografică, pentru că suntem înfrăţiţi cu Complexul Universitar Medical şi de Cercetare Ştiinţifică Charite din Berlin şi, în afară de Măgurele, cu Institutul de Cercetare Max Plank, condus de acad. Gunter Stock, membru de onoare al Academiei Române şi DHC al universităţii noastre, care, împreună cu directorul Charite din Berlin, doresc un alt Charite în această parte a Europei", a anunţat Ioanel Sinescu, potrivit Agerpres.

Campusul universitar va fi situat la doi kilometri de staţia de metrou Străulesti, în oraşul Mogoşoaia. Campusul va fi gata în trei - cinci ani, a declarat Sinescu: "Sperăm la un deznodământ fericit, în următorii 3-4-5 ani, pentru campus", scrie wall-street.ro

"Clădirile Facultăţii de Medicină Dentară se pot prăbuşi"

"Clădirea Universităţii de Medicină nu mai este nouă, nu mai este solidă, nu mai este modernă, nu mai este atractivă şi sub nicio formă nu mai poate susţine învăţământul a peste 4.000 de studenţi pentru disciplinele preclinice pe care universitatea noastră îi are. De un număr de ani, facem eforturi pentru a construi un campus al Universităţii de Medicină şi Farmacie, pentru ca toate clădirile noastre, şi aceasta (n.r. clădirea din Cotroceni), şi clădirile Facultăţii de Medicină Dentară, sunt foarte fragile şi se pot prăbuşi spontan sau la un cutremur mai mic de 6 grade pe scara Richter, inclusiv Facultatea de Farmacie, care funcţionează în aceeaşi clădire cu Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti", a spus rectorul, legat de amenințarea care îi vizează pe studenți și pe cadrele universitare, potrivit wall-street.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel