Universitatea de Arhitectură, reclamată de un student exmatriculat

Ministerul Educaţiei a demarat un control la la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu" din București, după ce un student a dat în judecată instituția de învățământ, reclamând faptul că a fost exmatriculat după ce a criticat programul încărcat şi materiile învechite care se predau acolo.

Potrivit Digi 24, Dragoş Alexandru, student în 2014 în anul patru la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti, s-a hotărât să strângă semnături pe o plângere adresată Ministerului Educaţiei, în care reclama că studenții învață în săli prea mici, numărul prea mare al cursurilor care duc la un program de 10-12 ore zilnic şi materiile învechite.

„Am strâns vreo 700 de semnături. După trei săptămâni, o lună, am primit o înştiinţare că am fost exmatriculat", povestește Dragoş Alexandru.

Cristi Popescu, preşedintele ANOSR, susține că măsura aplicată studentului denotă că reprezentanții facultății "au fost deranjaţi de atitudinea critică" a acestuia.

Care este punctul de vedere al conducerii Facultății de Arhitectură

Conducerea Facultăţii de Arhitectură își argumentează decizia, reproșându-i studentului și acte de indisciplină, dar și faptul că și-ar fi dezinformat colegii.

„Scrisoarea a fost postată de site-uri de socializare. Studenții au făcut diverse comentarii, au știut ce au semnat tot timpul", afirmă Cristina Popa, avocata studentului exmatriculat.

Ce spune Ministerul Educației

Dragoş Alexandru a hotărât să dea în judecată Universitatea de Arhitectură, solicitând aprobarea pentru continuarea studiilor, dar și 10.000 de euro despăgubiri. 

Cazul a intrat și în atenția ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a trimis o echipă de control la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu".

„Vom analiza elementele și dacă dreptatea aparține studentului, sigur că Ministerul este obligat, prin lege, să vegheze la repunerea în drepturi a respectivului student", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel