Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: profesorul de drept Ioan Santai a murit

Doliu la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: profesorul de drept Ioan Santai a murit.

„Avocații din Baroul Alba au aflat cu tristețe încetarea din viată a celui care a fost Prof.univ.dr. Ioan SANTAI, dascăl eminent , un corifeu al dreptului românesc care a format zeci de generații de juriști cărora le-a insuflat pasiunea și dragoste față de științele juridice. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate!” și ”Va rămâne în memoria și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, sunt doar două dintre multele mesaje adresate memoriei profesorului.

Una din marile și puternicele personalități ale Dreptului românesc, Profesorul Ioan Santai a fost un creator de Școală,  un fondator al Facultății de Drept din Sibiu și un Profesor cu operă, scrie Ziarul Unirea

Carieră impresionantă în profesorat

A fost Profesorul de Teoria generală a Dreptului și Drept Administrativ, iubit de zeci de promoții de studenți, a fost Magistru și cald îndrumător pentru mai tinere cadre didactice și cercetători.

A fost Decan al Facultății de Drept din Sibiu între anii 1992 și 2000, într-o perioadă de transformări și reașezare a instituției. A îndeplinit și alte funcții de conducere la Facultatea din Sibiu dar și la alte Facultăți și instituții din țară.

Vor rămâne peste timp cărțile și articolele Profesorului. Vor rămâne contribuțiile domniei-sale la legislația românească. Va rămâne și amintirea cursurilor și cuvântărilor sale.

Pragmatic și perfect exact în cuvântul și argumentul scris, aristocratic în discurs – acesta a fost Profesorul. Va rămâne în memoria noastră și Omul deosebit Ioan Santai – puternic, cald, apropiat, generos.

Dumnezeu să îl odihnească în lumină!

Un ultim omagiu poate fi adus Profesorului Ioan Santai la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu, începând de joi, 16 septembrie, ora 13.00. Slujba de saracusta – vineri, 17 septembrie, ora 19.00. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, ora 11, la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu. 

Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu îşi exprimă profundul regret la plecarea dintre noi a Profesorului și Decanului Ioan Santai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel