Universitate, în vizorul DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins marți, 15 martie, la sediul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) într-un dosar de corupție în legătură cu dosarele de admitere ale elevilor străini. 

În urma anchetei, directorul universității a demisionat, transmite Realitatea TV.

Ancheta a fost începută în luna octombrie a anului trecut, atunci când procurorii DNA au efectuat descinderi la UMF Iaşi, în cazul retragerii unei liste oficiale cu 45 de studenţi marocani care iniţial fuseseră admişi la universitate.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa“ din Iaşi, Dragoş Pieptu, a anunţat atunci, într-o declaraţie de presă comună cu fostul ministru al Educaţiei, că demisionează de la conducerea instituţiei de învăţământ superior, ca urmare a situaţiei create de retragerea unei liste oficiale cu 45 de studenţi marocani care iniţial fuseseră admişi la universitate.

Cei 45 de studenţi marocani figurau iniţial ca înscrişi în primul an la Facultatea de medicină din Iaşi, dar numele lor au fost ulterior şterse, fără nicio explicaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel